Színház

Hippolyt, a lakáj

zenés vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra feltör, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni...

A "Hippolyt, a lakáj" volt az első magyar hangos film Kabos Gyulával és Csortos Gyulával a főszerepben. A film 1931-ben készült, és talán, azóta is az egyik legnépszerűbb magyar film. És ugyancsak a "Hippolyt, a lakáj" az első magyar film, amelyből színdarab készült 1984-ben. A darab sikere azóta is töretlen, nincs olyan színházi évad, hogy valahol az országban ne lenne repertoáron. A történet változatlanul időszerű, hisz ki ne ismerné a mai "Schneider családokat", akik anyagiakban ugyan gazdagok lettek, de szellemiekben igencsak szegények maradtak.

Eisemann Mihály ismert, kedvelt dalai adnak zenei hátteret a vidám, de tanulságos történethez. Az újgazdag, parvenü világot kikacagtatóan leleplező alaptörténeti helyzet történelmen, társadalmi változásokon ível ál Molie`retől napjainkig, az Úrhatnám polgártól bulvárlapjaink pletykarovatainak ún. közéleti híreiig.

Blaskó Balázs, rendező

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 22., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Hozzászólások