Színház

Hirosima

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hirosima a Babits Pódium gyakorlott amatőr színtársulatának legújabb előadása, amely bevezeti a nézőt a második világháború egyik legnagyobb katasztrófájának történetébe, Eugene Jebeleanu oratórium-szerű elbeszélő alapszövege alapján.
Eugen Jebeleanu mai életünk egyik leghivatottabb, legnagyobb hatású költője. A harcos, szenvedélyes költő, aki a humanizmus, az emberszeretet nevében ostorozza az élet, a fejlődés ellenségeit, a negyvenes évek végén és az ötvenes években visszatért a román költészet hagyományos formáihoz. A Surisul Hiroshimei (Hirosima mosolya) című, 1958-ban kiadott kötetének közéletisége már nem kapcsolódik közvetlenül a napi eseményekhez, az emberiség nagy sorskérdései, a humánum ősforrásai foglalkoztatják.
A társulat 23. éve készít előadásokat, nagy sikert arattak mind Magyarországon, mind a határon túl (Erdély, Horvátország). Teszik mindezt kiváló szakembergárdával, amatőrnek számító, ám annál lelkesebb tagjaikkal, és felkészítőjükkel, Szász-Kolumbán Olgával. Az előadás célja a figyelemfelkeltés egy esetleges világkatasztrófa elkerülésére.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások