Színház

Hodworks / Unusual Symptoms (DE) - Coexist

előadás, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hód Adrienn saját társulatával már komoly sikereket aratott Brémában, most visszatért az északnyugati német városba, hogy a Theater Bremen tánctársulatával, az Unusual Symptoms-zal és a saját társulatával, a Hodworks-szel közösen készítsen egy új előadást, most először, melyet a brémai bemutató után Pesten is láthat a közönség.

Hód Adrienn koreográfus a magyar kortárs tánc szcéna az egyik legfontosabb szereplője. Munkáiban játékos és gyakran provokatív módon, a tabukkal szembemenően, állandóan új táncformákat és dramaturgiai elveket keres; dekonstruálja a tér, a mozgás és a zene kapcsolatait, merészen továbbgondolva a kortárs táncban rejlő lehetőségeket. . A Hodworks és az Unusual Symptoms új közös munkája közvetlen folytatása annak a diszkurzív és koreografikus megközelítésnek, amellyel Hód Adrienn az utóbbi időben vizsgálta a politikai és társadalmi kereteket, a köztük mozgó testeket, és e testekre gyakorolt hatásukat.

Az előadásban tíz táncos vet ravasz és könyörtelen tekintetet azokra a társadalmi elvárásokra, amelyek között mozognak, és amelyek alakítják és befolyásolják őket. Sötét humorral, eksztatikus táncnyelvvel, megalkuvás nélkül tükrözik vissza a jelenünket. Empatikus gesztusokkal, a tabuk és konvenciók, a személyes történetek és társadalmi diskurzusok ellentmondásos játékával késztetik arra a nézőt, hogy szembenézzen észlelésének határaival, megkérdőjelezze saját sztereotípiáit és álláspontját, átalakítsa gondolatmeneteit.

Az Unusual Symptoms produkciói különböző módszerekből, művészi és kulturális hatásokból inspirálódnak, amelyek nyitott munkafolyamatokban kapcsolódnak össze. A munkák meghatározó jellemzője az eltérő tartalmi és stiláris megközelítés, ez teszi lehetővé a változó művészi követelményekre adott friss reakciókat. A 2018/2019-es évadtól Alexandra Morales és Gregor Runge vette át a társulat művészeti irányítását, akik a korábbinál is több vendégkoreográfus előtt tervezik megnyitni a színház kaupit. A francia-algír házikoreográfus Samir Akika munkái mellett az Unusual Symptoms olyan nemzetközileg jegyzett koreográfusokkal hoz létre előadásokat, mint Mészáros Máté, Núria Guiu Sagarra, Helder Seabra és Hód Adrienn/Hodworks, továbbá fiatalokkal és fél-profi előadókkal kezdeményez projekteket, és a világ különböző tájain működő partnerekkel kollaborál.

Előadók: Gabrio Gabrielli, Horváth Nóra, Alexandra Llorens, Molnár Csaba, Nora Ronge, Diego de la Rosa, Rusu Andor, Jessica Simet, Young-Won Song, Antonio Stella

Kreatív parner: Molnár Csaba

Jelmez : Anna Lena Grote

Asszistens: Andy Zondag

Konzulens: Szabó-Székely Ármin

Produkciós menedzsment: Alexandra Morales, Básthy Ágnes

Producer: Theater Bremen, Hodworks

Bemutató időpontja:

2019. november 7.,

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások