Színház

Homokszörny

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A darab öt nő és öt férfi története. Elégedetlenek, csalódottak, férfigyűlölők és nőfalók. Érzelmileg kihűlt emberek. Önzés, birtoklásvágy, érzelmi függés jellemzi őket és párkapcsolataikat. Pedig az egésznek a szerelemről kellene szólnia. Öt nő és öt férfi története olyan helyzetekben, ahol a kommunikáció valamiért félresiklik és szenvedést okoz. Ki tudja, miért? Talán mi tudjuk. Talán picit meg is értjük őket, mert bármilyen abszurd a helyzetük, valamiért mégis ismerős. Öt nő és öt férfi, akik nem a boldogságot választják. Ne gondoljuk, hogy jobbak vagyunk náluk. - írja Székely Csaba a Figura felkérésére írt legújabb drámaszövegéről.

Az előadás rendezője, Nagy Botond a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett Bocsárdi László rendezőosztályában. Generációjának egyik fenegyereke a 180° Theater Lab megalapítója; az elmúlt években olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Radu Afrim, Bordás Attila vagy Carmen Coţofană. Rendezői stílusának egyik legfőbb ismérve az erős képi világ és az érzelmek közti disszonancia, mely a Homokszörny című produkciónak is jellemzője.
Nagy Botond szerint az előadás egyszerű élethelyzetek folyamatosan keletkező és pusztuló alakzata, egy olyan élet banalitásáé, amiben a kommunikáció csak egy baleset, és a türelem egy véletlen. Az előadás sebezhetetlen képzeletű emberek sebezhető valóságáról szól, akik a boldogság felé vezető úton haladva megfeledkeznek örömről, szerelemről, szeretetről és lassan önmagukról is. Haladnak egyfele pedig másfele kellene. Talán befele.

A(z) Figura Stúdió Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások