Színház

I Love You

előadás, magyar, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Pörög a film, fekete-fehéren. Nem tudjuk, mikor, nem tudjuk, hol. Kopár egyedüllét, színtelen világ - ilyen a táj ott, ahol nincs boldogság, ahol nincsenek érzelmek, ahol nincs szerelem. Aztán jön valaki vagy valami. Egy mosoly, egy érintés, vágyakozás, vonzalom. Szerelem, titkos vágyak, megidézett álmok, amiktől elkezdünk emlékezni a színekre és a boldogságra.

A némaszínházban keveredik a fekete-fehér film, a burleszk, a cirkusz, a tánc és a színház világa. Magács László harmadszorra rendez némaszínházat, amelyben nincsenek műjafi és nyelvi korlátok. A némaszínházak világát a fekete-fehér némafilm ihlette: feliratok segítenek eligazodni az eseményekben, a szituációkat pedig a zongorakíséret "kommentálja". Nem véletlen azonban, hogy az I Love You cirkuszi elemeket is felhasznál: Magács László tavaly nagysikerű cirkuszi előadást rendezett Csillagkapu címmel az Artistaképző Iskola növendékeivel.

Az előadás szereplői között van kislány, bohóc, táncos és színész. A próbák során az ő tudásukból. tapasztalataikból, játékaikból, rögtönzéseikből, reakcióikból születtek szituációk a laza szinopszis alapján.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2001. április 3., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások