Színház

IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) - Pálfi Gabriella

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az IKF egy új tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. A közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, hogy az első darabjukra pályázó alkotók a korábbinál is kevesebb támogatást kapnak, ha kapnak egyáltalán.

A Közép-Európa Táncszínház új stratégia kidolgozására vállalkozott, hogy folytathassa a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést. Az IKF nyílt pályázatán fiatal koreográfusok kapnak lehetőséget az alkotásra.

A nyertesek egy hétig dolgozhatnak a KET táncosaival, a hét végén pedig nyilvános bemutatót, demonstrációt tartanak színházi körülmények között. A 2013 őszi bemutatkozási lehetőséget Pálfi Gabriella nyerte.

Pálfi Gabriella a darabjában az emberi kapcsolatok, az élet morális kérdéseit boncolgatja, amely nem a szokásos női-férfi kapcsolatról szól, sokkal inkább arról, hogy minden ember skizofrén, mindannyian vágyunk a szabadságra a napi taposómalomból vagy éppen menekülünk a változások elől. Valakinek könnyedén megadatnak a változáshoz szükséges utak és élnek is vele, azonban vannak olyanok is, akik a könnyebbik utat választják, nem tudnak kibújni az elvárások és az elvek rájuk aggatott köpenyéből.

A(z) Bethlen Téri Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 28., Bethlen Téri Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások