Színház

iluska.wb [PS: Iluska]

előadás, 70 perc, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy buli története.
Egy lánynak elszökik a fiúja. Örökre. Legalábbis a srác ezt mondja valahol, egy szórakozóhely félreeső sikátorában. Egy másik lány végignézte a búcsút, de megígéri, hogy soha nem beszél róla senkinek. Betartja a szavát. Pár nappal később azonban az osztálytársak megtalálják a zavaros búcsú felvételeit a youtube-on. Egyértelmű ki a gyanúsított, azonban az, ahelyett, hogy kétségbe esne nyomozni kezd. Egy harmadik lány pedig eközben megpróbálja megvigasztalni egyedül maradt osztálytársát. Mellé áll, miközben az osztálytársak sok év alatt felgyülemlett haragjukat vezetik le a lányon, aki hosszú idő után először lépte át egyedül az iskola kapuit. Közben az elszökött fiú apja betelefonál az iskolába: a gyereke beteg lett. A diákok nem értik mi történt, de tudják, megvan a saját verziójuk. Majd a tanárok is megtudják az igazat - némi rásegítéssel. De az apa csak nem akar színt vallani. Időközben az osztálytársak szétszedték a termüket, a közösségüket és már a következő bulit szervezik. Az elszökött fiú is ott lesz, mégse örökre ment el - de honnan tudta meg? Mi lesz az új barátnővel? És mi lesz a nyomozóval? Időben ki tudja deríteni, hogy mi történt valójában?
Mi játszódik le egy fiatalban, akit kiraktak otthonról? Min megy át az a lány, akit elhagy a szerelme és hirtelen egyedül lesz? Vannak barátok? Képes bárki lemondani magáról valaki másért? Meddig utálkozhat valaki? Meddig csukhatja be a szemét valaki? Van bármi az önzésen túl? A cél szentesíti az eszközt, de mi a cél? Ha elindulok egy lejtőn meg tudok állni? Észreveszem, hogy lejtőn vagyok? Képes vagyok elfogadni másokat? Felelősséget kell vállalnom a tetteimért?
Egy buli, ahol minden felborul. Egy osztály, ahol mindenki tud mindent. Egy másik buli, ami katasztrófába torkollik. Beszélünk róla vagy hallgatunk a problémákról? WB.

A(z) Fészek Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 17., Fészek Színház

Stáblista:

Hozzászólások