Színház

I'm online

előadás, magyar, 2017., 15 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A történet főhőse Pálma, egy gimnazista lány, aki költözés miatt elszakadt régi barátaitól, és most az új suliban igyekszik új társaságot találni, beilleszkedni. Iskolán kívül sokat van egyedül, mert az apja Németországban, az anyja pedig egy időre vidéken kapott munkát. Egy unalmas délután üzenetet kap egy ismeretlen jóbaráttól, miszerint egy honlapon nyitottak róla egy topicot. Pálma először meglepődve, majd egyre nagyobb bosszúsággal követi nyomon, hogy ismeretlenek róla chatelnek. Vicces képeket raknak fel róla. Eleinte magára bosszús, mert úgy érzi, hülyeséget csinált. De ahogy durvulnak az újabb képekhez tartozó kommentek, egyre inkább kétségbe esik, és tehetetlenül szemléli, hogyan szórakoznak a rovására.

Nem panaszkodik senkinek, mert nagyon szégyelli a kompromittáló képeket és bántó megjegyzéseket. Az ismeretlen chatelők nem kímélik romasága miatt sem. Amikor mégis elmondja a szülőknek, hogy valakik bántják, nem kap igazi segítséget, a szülők mellébeszélnek, elbagatellizálják a problémát. Pálma aztán egy tinilány forrongásával utasít el mindent, amit a szülők javasolnak.

Emlékeiben keresgél. Hol hibázott? Kinek ártott, és kik lehetnek azok, akik zaklatják? Gyanakszik több mindenkire a suliból. De legalább van egy bizalmas barátnője, a túlsúlyos Zsanett, aki mellette áll a bajban is. Pálma is lúzernek tartotta korábban Zsanettet, és rájön, hogy mennyire igazságtalan volt. Közben sorra készülnek az új photoshopolt képek, és azonnal Zsanettet is célkeresztbe veszik a zaklatók. A rasszista és obszcén megjegyzések folytatódnak persze Pálma ellen. A lány az iskolában is légüres térbe kerül, csak néhány emberrel beszél, érzi a bőrén az ellenséges légkört. Igaz, tetszik neki Miki, Jenci pedig, akiről az a pletyka, hogy meleg, barátkozni próbál vele. Pálma inkább az egyedüllétbe menekül, megpróbál elzárkózni, és nem tudomást venni a zaklatókról.

Ekkor meglátogatja Jenci, akivel összebarátkoznak. Pálma elmondja, mi bántja. Jenci azt javasolja, hogy maradjon láthatatlan: Ha nem reagálsz, akkor egy idő után megunják, és leszállnak rólad. De nem így történik. Sms-ben is megtalálják. Szülei rendszeres hívásai és tanácsai sem segítenek, továbbra sem tudja, mit tegyen. A suliban is egyértelmű már számára, hogy az egész mögött Elza nevű osztálytársa áll, aki féltékeny Mikire. Egyre többen szállnak be a zaklatásba. Jenci ugyan javasolja neki, hogy szóljon a szüleinek vagy az osztályfőnöknek, de Pálma úgy gondolja, ez csak rontana a helyzeten. A fiú elmondja, hogy ő is kap a melegségére utaló fenyegető videókat, de nem foglalkozik velük.

Miki kedvesen ráír Pálmára, barátkozni akar vele. Közben Jencire nagyon durván rászállnak, majd tettlegesen is bántalmazzák. Jenci a zaklatások hatására öngyilkos lesz, és bár életben marad, kórházba kerül. Búcsúvideójából az is kiderül, hogy szerelmes Pálmába, csak nem merte elmondani. Pálma végleg kiborul, gyógyszereket vesz be, és alkoholt iszik rá. Így talál rá Miki, aki megmenti. Jenci ügyére a média is felfigyel. Ezek után Pálma legbizalmasabb barátnője, a lúzer Zsanett comingoutol egy videóban: ő kezdeményezte a mocskolódást Pálma ellen, hogy mindenkitől elszigetelje, és ő legyen az egyetlen barátnője.A(z) Karaván Művészeti Alapítvány előadása

Stáblista:

Hozzászólások