Színház

Inside

táncelőadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Inseide egy évek óta zajló koreográfiai folyamat állomása, mely alapjául Fejes Ádám két korábbi koreográfiája szolgál. Ezek egyike, a Nyolvan terítéken 2007 tavaszán készült, a másik előadás, a No.5. 2009-ben került bemutatásra. A koreográfust a művekbe fektetett nagy mennyiségű energia és alkotói inspiráció sarkallta arra, hogy azokat összegyúrva új produkciót hozzon létre.

"A két régebbi mű kombinálása kézenfekvő volt, hiszen mindkettőben sokkal több lehetőséget éreztem, annál, mint amennyit játszottuk, és mindkettő ugyanazzal a minőséggel operál, még akkor is, ha látványban, mozgásanyagban és zenében teljesen elétrő módon jelennek meg. Eszenciájukban nagyon közelinek érzem őket egymáshoz, már-már összefüggő, csak térben és időben elválasztott alkotói folyamat, mely térben és időben egyesülve az Inside-ban öltött új formát." (Fejes Ádám)

A produkció a lengyelországi bemutató óta teljes átalakuláson ment keresztül, hiszen míg eredetileg három férfi és két női táncosra lett komponálva a produkció, addig a mostani előadáson három női táncos viszi színpadra a darabot. A nemek ilyen fokú megváltoztatása önmagában hordozza a mű természetszerű átalakulását, mely így új állapotba, új helyzetbe kerül.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Stáblista:

Hozzászólások