Színház

IZP-estek: Alpha/Térfalók

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Imre Zoltán Program

I. rész

Dart - Varga Kinga: Alpha

Platón barlang hasonlata adta az előadás indító gondolatát, ami jelenünkben különlegesen aktuális. Mikor elmosódik a határ a virtuális és valóságos világ között, igaznak mutatkoznak a látszatok…mi menthet meg minket a lebegéstől? Alphának lenni az életben, emberként és generációként. Alpha olyan akár egy ritka „gyöngy”, ősi ereje, újító szellemisége viszi előre a körülötte lévők életét. A digitális világba való születés új ajtókat, dimenziókat nyit számunkra, tudatunk különböző típusú valóságokat generál, testünk sokféle dimenziókat él át. Technológiához való viszonyunk, vele való kapcsolatunk egyre szorosabb, szinte már élkülözhetetlen része az életünknek, mint egy kompromisszummentes fizikalitás, mint egy árnyék, ám ez csupán a kezdet. Hová vezet mindez, és milyen szerep jut életükben a valóságnak?  Hol is járunk éppen: a képzelőerő/technológia szabad játékában, vagy az „itt és most” testi/lelki elevenségében?
 
Dramaturg: Lisztóczky Hajnal
Vizuális vezető: Krajcsik Zsolt
Vizuális megvalósítás, vetítéstechnika: Kolibri Visual 
Kosztümtervező: Napsugár von Bittera
Koreográfus-Rendező: Varga Kinga
Előadók: Kiss Tamás, Hannah Eden, Barbara Minacori, Nicole Ratti, Evelyne De Weerdt
 
Az előadás a Nemzeti Táncszínház szervezésében és a Nemzeti Kultúrális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jön létre.
 
II. rész
 
Mádi Laci: Térfalók
 
Az ember életét, mint a bolygón élő minden életformáét, a növekedés-gyarapodás-fejlődés igéje hajtja. Ennek a folyamatnak egyértelmű elszenvedője az őt körbefogó tér, amelyet folyamatos hódítás árán saját uralma, szükségei alá rendel. Az elfoglalt terület készleteit felélve újabb és újabb helyet keres, amelyeket saját fenntartása érdekében birtokolhat. Életünk minden területén ez a fajta viselkedés figyelhető meg, folyamatos bővülés, osztódás, kiterjesztés. Többet jobbat, nagyobbat, szerethetőbbet vágyunk. Ez a fajta emberi térhódítás ihlette a művet.

Koreográfus: Mádi László
Mentor: Szögi Csaba
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: madla
Díszlet, jelmez: Béres Móni
Video: Hrotkó Bálint

Előadók: Dabóczi Dávid, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Nyeste Adrienn, Szilvási Anna, Ungi Krisztián

Produkciós Támogató Együttes:  Közép-Európa Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház Alapítvány, Bethlen Téri Színház Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata, 7. Kerület, Erzsébetváros Önkormányzata
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap, Imre Zoltán Programja támogatásával valósult meg.

 

Hozzászólások