Színház

Járó Zsuzsa

színjáték, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A címszereplő (Zsuzsi) egy kis faluban nevelkedett egy nagy és nagyon hangos családban. Ez a közösség meghatározó életében, mégis elvágyódik. Elindul, hogy megvalósítsa álmait. A történet erről az útkeresésről szól, az örök elégedetlenségről, amelyben a hősnőt kudarc és siker, barátság és árulás, szerelem és magány kíséri; és amelynek még nincs vége... A csak Zsámbékon működő nyári társulat, az AlkalMáté Trupp a 2007-es Zsámbéki Színházi Bázis programjában egy új, várhatóan 14 évre szóló színjáték-tervezet első darabját készül megalkotni. A legújabb elképzelésük az, hogy a Színművészeti Egyetemen 2003-ban végzett osztály sorra veszi tagjait, és évenként egy osztálytársról készít előadást.
Tehát Czukor Balázs, Dömötör András, Fenyő Iván, Gál Kristóf, Járó Zsuzsa, Jordán Adél, Kovács Patricia, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szantner Anna, Száraz Dénes, Vajda Milán. Szándékaink szerint az Ő nevük lesz a következő 14 év előadásainak címe. Mint ahogy a drámairodalomban is sokszor neveket találunk a drámák címében. Antigone, Médea, Hamlet, Ruy Blas, Jegor Bulicsov, Ivanov, Bánk bán stb. Először a Járó Zsuzsa című darab kerül előadásra. Az első darab hősét, miként a többit is majd, sorshúzással választották ki. Reményeink szerint a darabok tartalmukkal együtt (hiszen minden tagja a csoportnak egy másik sorsot feltételez) a formájukban is változnak majd.
A sorshúzástól a próbaidőszakig előkészítő, ötletelő összejöveteleket tartanak, és a tényleges próbaidőre elképzelésünk szerint már elkészül a tulajdonképpeni darab váza.
És a szokásos zsámbéki próbaidőszak alatt nyeri el végső formáját. Egy biztos, a Járó Zsuzsa főhőse Járó Zsuzsa lesz. Róla szól majd az előadás, ahogy Ő látja magát, ahogy az osztály látja Őt.

A(z) Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások