Színház

Jelenetek 2 házasságból

színmű, magyar, 2014.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az asszony beleszól
Az első darab habkönnyű krimi-komédia a '30-as évekből.

Imre, a bűnügyi újságíró és felesége Ilonka nehéz korban kötik össze életüket. Az 1930-as évek derekán járunk, a gazdasági világválság legnehezebb éveiben, mikor mindennapos az éhezés, nagy a munkanélküliség. Az ifjú házasok ilyen körülmények között élnek és küzdenek álmaikért. A férjnek biztos receptje van a túlélésre: hivatásának szeretete, az örök optimizmus és a hit, egy nagy adag csibészséggel fűszerezve. Az örökösen aggódó feleség imádata csak hab a tortán.

Rab oroszlán
A második darab keserédes tragikomédia.

Vágrándy Aladár tanácsos és neje keserédes története Móricz Zsigmond talán egyik legérzékenyebb problémafelvetése. Több mint húszévnyi szerelem és egymásra épített élet után Aladár egy nap különös hangulatban érkezik haza hivatalából szokásos ebédjére, nem is sejtve, hogy zavartságának okát felesége, Juluka már minden porcikájában érzi. A mindennaposnak induló ebéd hamarosan közös életük fordulópontja lesz. Az elvágyódó férfi és a mindenét férjére építő ragaszkodó asszony örökérvényű harca. Harc az évekkel, a vágyakkal, harc egymásért és egymás ellen, önmagukért és az élhető életért - a bűnt és az ártatlanságot elválasztó vékony mezsgyén egyensúlyozva.

Szereplők:

Az asszony beleszól
(krimi-komédia)
Ilonka: Sztarenki Dóra
Imre: Egri Bálint

A rab oroszlán
(tragikomédia)
Juluka: Gubás Gabi
Vágrándy Aladár: Koltai Róbert

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. január 23., Thália Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Vélemény:

szavazat: 5/10 2017 febr. 05. - 22:11:14
2017 febr. 05. - 22:11:14
Hat,nekem nem jott be,mas szereposztasban lattam.Tul hosszuak a koztes szunetek,nem eleg esemenydus..mondhatnam vontatott,es unalmas is volt.Meg egyszer nem neznem meg...
szavazat: 1/10 2015 dec. 22. - 02:20:09
2015 dec. 22. - 02:20:09
Azt hogy film és sorozatszerepekre benyomják Sztarenki Dórát az apja miatt, elfogadom. Elismerem azt is hogy tehetséges, ámde mégiscsak amatõr. Ami a képernyõn nem jön úgy át,de a színpadon...Tanulnia kéne, mielõtt ilyen nagy szerepeket kap. Mások egyetem után sem jutnak ilyen fontos szerephez, pedig sokkal többet tudnak szakmailag. Szóval nekm ez az elõadás csalódás.