Színház

Jelenetek a bábuk életéből

előadás, 2022.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

„Miért keletkezik rövidzárlat egy jól alkalmazkodó és rendezett életű emberben. A Jelenetek egy házasságból első részében felbukkan két dühös és szerencsétlen ember, akiket Peternek és Katarinának neveztem. Házasságuk katasztrófája tulajdonképpen több teret érdemelt volna. Minduntalan makacsul felbukkantak terveimben.“

(Ingmar Bergman)

Katarina és Peter házasságában elsőre nincs semmi különös. A felszín alatt azonban pokoli vágyak hajtják őket. Az előadás a Dollár Papa Gyermekeitől megszokott intim és közvetlen formában vizsgálja a hétköznapoktól megcsömörlött viszonyokat. A cél, hogy a próbák során megértsük és megszeressük ezeket a karaktereket, hogy aztán legalább egy-egy rövid pillanat erejéig a nézők is szerethetőnek lássák őket. Vagy a megértés csak illúzió, amiben hinni akarunk?

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. március 24., Örkény István Színház

Stáblista:

Szereplők

PETER EGERMANN
KATARINA EGERMANN, A FELESÉGE
CORDELIA EGERMANN, AZ ANYJA
MOGENS JENSEN, PSZICHIÁTER
TIM MANDELBAUM
KATARINA KRAFFT, PROSTITUÁLT

Alkotók

Hozzászólások

5/10
521478963 2022 ápr. 20. - 17:24:05 5/10
A stúdiókban elterjedt az a szokás, hogy a közönséget megvárakoztatják. Úgy álltunk sorba mint anno a banánért. Pedig jó lenne, ha ekkor még úgy érezhetnénk magunkat, mintha egy színházba mennénk, ha már egy standard tárgyalószéken kell aztán ülni két órán keresztül. Semmi sem indokolta, hogy a téglalap alakú tér minden oldalára tegyenek székeket, mert így a távolabbi sarkokból nem lehetett látni a túloldali cselekményt. A nézők feletti lámpákat, -a hosszanti oldalakon- megspórolhatták volna, nem ezen múlik, hogy a közönséget mennyire sikerül bevonni a történetbe.
Nemcsak a drámát, de a nézőket is felforrósította a 162 izzólámpa.