Színház

"Jókedvet adj..."

gála, magyar, 2008.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Igen, a jókedv az öröm és a boldogság szomszédságában tanyázik, ez körülbelül a legnagyobb ajándék, amit ember az embernek, pontosabban színész a közönségnek adhat.
Az a népszerűség, ami Gálvölgyi János pályáján végigkíséri, nem más, mint a közönség hálájának kifejezése a művész mélyről fakadó embersége iránt, mely alakításaiból árad és minden igazi komédiázás forrása. Nagylelkűen és bőkezűn ontja a humort és mivel ez gondosan kimunkált részletekben lakozik, a hatás mindig ellenállhatatlan.
Gálvölgyi János az alakváltás mestere. De a vígjátéki figurák pompás megjelenítésén túl tehetségének mélyebb forrásai is vannak. Példa erre Miller: Alku című drámájában Solomon alakjának kimagasló megformálása.
Elhivatottsága töretlen és amikor lelkéből kikívánkozik a világ dolgaival való - olykor nagyon is érthető - elégedetlensége, akkor nem habozik gondolatait papírra vetni és megismertetni az emberekkel. Alázata - ez a ma már kiveszőben lévő tulajdonság - mindig megóvja attól, hogy a túlzások torzító hatása alá kerüljön. Arány-, és stílusérzéke biztosítja számára a várt, óhajtott és megérdemelt sikert.
Kevés színész akad, aki olyan mélyen és hűségesen tiszteli elődeit, mestereit, mint Ő. Emlékük inspiráló módon épült be színészetébe és segít abban, hogy csak a testi - lelki felépítéséből fakadó vonzásoknak engedjen.
Személyes sugárzású, egyéni varázsú művész.
Születésnapja alkalmából barátai és vendégei körében szeretettel köszöntjük a 60 éves Gálvölgyi Jánost.

A(z) Madách Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások