Színház

Kapizsgáló

interaktív játék, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Bohócok a Láthatáron csoport és partnerei, a Nyitókör Közép-Európai Playback-Színházi Iskola Egyesület és az ANAMUH - Arts for Dialogue előadása


Trénerek: SOMOGYI Beáta ? playback-színház
ARGENIO BENAROIO Francesco ? fórumszínház
SZABÓ Veronika ? fórumszínház, improvizáció

Az előadás témáját a párkapcsolatokra jellemző helyzetek, történetek és örök kérdések adják. Milyen húszévesen és milyen negyvenévesen párkapcsolatban lenni.

Az előadás eszközei
A fórumszínház: egy olyan részvételi színházi forma, amelyben a nézők résztvevővé válnak és közösen gondolkodnak es játszanak egy fiktív történetről. A történet főszereplőjének helyzete általában kilátástalan, konfliktusokkal teli es a nézők ezeket a helyzeteket próbálják megváltoztatni úgy, hogy a főszereplő jobb helyzetbe kerüljön es képes legyen kiállni magáért, célját elérni.
A playback-színház: interakcióra és improvizációra épülő történetmesélő színházi műfaj, mely a közösség bölcsességét, erejét és a színház művészetét egyaránt működteti. A közönség tagjai személyes élményeiket mesélik el, a színészek pedig azokat ott helyben visszajátsszák. Minden egyes történet egyedi és mindegyikben benne van a közös emberi. Közelebb hoz egymáshoz minket, ahogy meglátjuk és megéljük a másik élményében a sajátunkat is.
A színházi improvizáció: mint színházi műfaj angolszász eredetű, itthon is egyre ismertebb és népszerűbb. A színészek a nézők ötleteit, javaslatait használják a jelenetek megalkotásakor, amelyek általában és céljukat tekintve sokszor könnyen emészthetőek és humorosak.
A Bohócok a Láthatáron és partnereinek új művészeti projektje kísérlet arra, hogy egy komplex közösségi színházi élményt nyújtson a résztvevő-nézők számára. Olyat, amelyben lehetőségük nyílik saját kapcsolati mintáikra, problémáikra és élethelyzeteikre rátekinteni, azokra reflektálni, azokról közösen gondolkodni. Az előadás célja egy olyan közösségi helyzet megteremtése, amelyben együtt játszik és gondolkodik résztvevő-néző és színész.

A(z) Láthatáron Csoport előadása

Stáblista:

Hozzászólások