Színház

Karinthy Komédiák

előadás, 70 perc, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az ELTE lelkes és tehetséges fiataljai Karinthy Komédiák estje a XX. század elejének hangulatát idézve nevettet és a kor figuráinak bőrébe bújva emlékeztetnek egy még el nem feledett időszakra, napjainkban, amikor az emberi érzések és a társadalmi helyzetek mondhatni változatlanok. Szerelmek, barátságok, csalódások, örömök és bolondozás emberek által, embereknek, azért hogy rohanó világunkban egy-két órára igazán emberek lehessünk.

Lerajzolják az embert
"Na igen. Mert nem karakterben van a sajátossága, hanem inkább valőrben. Komplementer színekben jön ki a valőr. Igen. Egészen sajátságos arc."
Szerepek: Áldozat, Művész, Pincérnő

Hogyan kell bánni a férfiakkal
"Igyekezett szép lenni és kacérkodott - arra minden nő képes, aki nagyon akar valamit. Éppen erről veszi észre a legtökkelütöttebb férfi is, hogy akar valamit - és nincs az a zseniális férfi, akit ne tenne elbizakodottá, ha azt látja, hogy a nő nagyon akarja őt!"
Szerepek:Genovéva, Rajongovszky, Dr. Kompakt

Kísérleti módszer
"Nem kell? Mi nem kell? Az élet? A halál? Az álom? A csoda? A varázslat? A rémület gyönyöre? A káosz értelme és beteljesülése? A mámor csodája?"
Szerepek: Nő, Férfi, Szobalány

Teknősbéka, avagy ki az őrült a csárdában
"Tetszik tudni, először kerültem össze eleven őrülttel...és mégiscsak más, mintha az ember könyvben tanulja...bár nem mondom, jól le volt írva...mindjárt helyesen diagnosztizáltam az esetet... Dementia praecox..."
Szerepek: Doktornő, Ápolónő, Józan Anna, Őrült, Őrültek még

A(z) Sirály előadása

Stáblista:

Hozzászólások