Színház

Kérész Művek 59.

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Minden Kérész Művek közösségi alkotás, mely egyetlen egy nap alatt jön létre. A társulat művészei egy előre megadott témára, egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre új, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen performansz-eseményt. Így minden Kérész Művek egyszerre premier és darabtemetés, előadás először és utoljára. Ami aznap este történik, az abban a formájában soha többet nem látható.

A mostani sorozat nem csak annyiban tér el az eddigiektől, hogy a nézők is meghatározhatják az előadások témáit, hanem, hogy az állandó alkotó/performer csapat - az Artus tagok - mellett vendégművészeket is meghívunk. 

Minden alkalommal más lesz 

  • a zeneszerző és zenekar, 
  • a képzőművész, 
  • az intermédia, multimédia művész,
  • és minden alkalomra meghívunk egy-két különleges „special guest” - meglepetés alkotót/szereplőt - a színház, a tánc, a zene, vagy a képzőművészet világából.

Minden szombati napot, alkotó folyamatot végig kísér egy-egy elméleti szakember, elemző-megfigyelő, (művészettörténész, szociológus, filozófus), aki az előadást követően tanulmányt ír a látottakról. Vajon egy ilyen közösségi alkotói módszer lehet-e egy olyan társadalmi modell, aminek a szabadság, a tiszta keretek, a figyelem, a tisztelet, a kreativitás és az együttműködés az alapja? Lehet-e, hogy mindez ne csak a színpadon vagy a monitoron, hanem az életben is megvalósuljon?

Artus alkotó performerek: Bakó Tamás, Kocsis Gábor, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Szalay Henrietta
Special guests/alkotó performerek: Cserepes Gyula, Hrotkó Heléna, Lőrinc Katalin
Zenészek: Bakai Marci (hegedű), Gara Misel (szitár), Kalmár Tibor (szitár), Mótyán Tibor (tabla, ütőhangszerek), Tóth Szabolcs (szitár, gitár)
Zenei vezető / zeneszerző: Tóth Szabolcs
Intermédia művész: Hajdu Gáspár
Képzőművész: Sinkovics Ede
Videó: Lajti Balázs
Elemző-megfigyelő: Artner Szilvia Sisso
Fénytervező: Kocsis Gábor
Hangtechnikus: Szabó Áron ‘Vasaló’
Videó: Lajti Balázs
Produkciós asszisztensek: Fazekas Anna
Produkciós vezető: Hodován Margit

A(z) Artus Stúdió előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások