Színház

Két néni, ha megindul

előadás, magyar, 2011.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Annette és Bernadette, a két párizsi vénkisasszony, idejük nagy részét kilencvenhét éves anyjuk mellett, a kórházban töltik. És azon az estén, az egyetlen estén, amikor végre kiszabadulnak a monotóniából és színházba mennek, anyjuk meghal.

Annette és Bernadette, a két elárvult öreglány, a krematóriumból kilépve egyszerre ott találják magukat, urnával a kézben, a szomszédos bár pultjánál. Aztán egy vonatfolyosón. Egy hatvan személyes busz volánjánál. Eldugott temetői ösvényeken. Az eltűnt időben.

Annette és Bernadette, a két nyanya, világgá mennek, hogy felkutassák apjuk sírját, aki már huszonöt éve nyugszik valahol északon.

Pierre Notte darabja - melyet most két fiatal színésznő játszik - egyszerre fekete humorú kabaré, egzisztencialista bohóctréfa és a francia sanzonok nosztalgiájából ihletődő rafinált giccs, melyben Charles Aznavour (is) énekel.Pierre Notte Párizsban élő drámaíró, zeneszerző - és színész, rendező, aki a kabaré műfajában találta meg a saját színházeszményét.

"Számomra a kabaré olyan forma, mely folyamatosan változik, ezért nem is lehet egyetlen kifejezéssel meghatározni. Kell, hogy legyen benne valami elementáris és pofátlan életerő, kicsi közönségesség, mely sötétségbe fordul át; egyszóval mindig ott kell legyen benne a halál és a szexualitás már-már gyermekien naiv összetartozása."

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 14., Örkény István Színház

Stáblista:

Szereplők

Bernadette
Charles Aznavour hasonmása

Hozzászólások

9/10
offtopic
daka25 2012 jún. 04. - 14:40:13 9/10
Nem azért írok, de épp mellénk is leült a színésznõ, s közös kép velünk is készült :) A másik képet posztolom.
Nagyon jó elõadás, csak ajánlani tudom.
Polgár Csaba hamarosan minden rangosabb színészi díjat el fog nyerni, erre fogadni mernék. Zseniális a srác, megunhatatlan, viszi a darabot, s minden szerepében eddig kiváló volt.
Külön gratula a jelmezesnek! Ja meg a zenésznek. A zenész nem kis figura.
Patent volt minden.
10/10
surviver 2011 dec. 26. - 22:26:25 10/10
Fantasztikus elõadás, road-movie, sanzon, francia komédia kiváló egyvelege.
Épp mellénk ült le a színésznõ, így kép is készült rólunk.)