Színház

Két szék között

vígjáték, magyar, 2015.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Fürdőváros a múlt századelőn: a nyaraló társaságban ördöngös férj, dévaj feleség, léha szerető, erkölcsrendész kaszinótáncosnő. A dacos kis művészlélek, Micheline ártatlanul beleszeret a párizsi aranyifjúba, George viszont éppen a nők elől menekül, méghozzá lehetőleg az összes többi nő karjai közé. Edmond, a régi barát, aki feleségét és szeretőjét is veszélyben látja, átad Georges-nak egy lezárt borítékot annak a nőnek a nevével, akit végül választani fog.

Észre lehet venni egy tengerre nyíló társasági szalonból - a tengert? Házasságok, viszonyok és kalandok szövevényében - a szerelmet? Elbűvölő, klasszikus vígjáték a francia mesterektől, Molnár Ferenc tündöklően szellemes fordításában.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 28., Thália Színház

Stáblista:

Hozzászólások

ambrosius 2015 szept. 22. - 22:58:59
Méhes László Molnár Ferencet rendezett Rózsa István a második részre erõsen szecessziósra váltott díszletei közé. Frakkban és estélyi ruhában. Azt hiszem, a francia szerzõk nevének illetlen elhallgatását felülírja Molnár sziporkázó társasági stílusa, fordulatai, és ahogyan azokat a rendezõ és a társulata hangsúlyozza, elõadja. Szabadon játszhat a tálca és a stóla, minden hangsúly és szóismétlés a helyén van. Így kell.
Lehetsz léha, vagy buta, fondorlatos vagy epekedõ, a társaság szabályai szerint mórikálhatod magad, vagy akár ellenük is szegülhetsz, a publikum érti, hogy ezen a nyáron, ott a kedvelt fürdõhelyen lazán veszed Párizst és kell a – ez a szó nem is hangzott el – bikavonat adrenalin/tesztoszteron lökete.
Szervét Tibor elegánsan nagyvonalú és határozott, Mohai Tamás eszményi aranyifjú aranyszatén alsóban is, a lányok pedig karakterük édes elõadása közben hozzák annak paródiáját is. BRAVÓ!