Színház

Két tűz között

táncelőadás, magyar, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A De Cobre együttes nemzetközi projekt, megálmodója a társulat énekese, táncosa, koreográfusa és egyben vezetője, egy Madridban élő magyar művész, Keck Mária. Ő a szerzője is az együttes dalainak, amelyek a flamenco formavilágába helyezkedve a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet a De Cobre előadásaiba.

Ezekben az előadásokban tradicionális szálak fonódnak össze személyes húrokkal, egyedi megfogalmazásban lüktet a zene, az ének és a tánc, kontrasztokban és hatásokban gazdag szimbiózist alkotva.

A De Cobre tagjai valamennyien a neves Amor de Dios és Casa Patas táncakadémiákon tanultak és innen is ismerik egymást. Ezek a zenészek számos flamencoművész előadását kísérték már világszerte.

A De Cobre együttessel - 2010 májusától, annak megalakulásától kezdve - Madrid különböző színpadjain mutatkoztak már be, így az Artebar, a La Boca del Lobo, az Espacio Ronda, az Entredós, a Las Tablas és a Sala BarCo színpadán, ezenkívül az asztúriai Gijónban a Centro Municipal Integrado El Coto-ban, Valenciában a Valenciai Etnográfiai Múzeumban és a szerbiai Újvidéken, a Novosadsko Muzicko Leto fesztiválon is.

A(z) De Cobre együttes előadása

Bemutató időpontja:

2013. augusztus 4., De Cobre együttes

Stáblista:

Hozzászólások