Színház

Kincsem

színmű, 2 felvonás, magyar, 2014.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az 1870-es években játszódó színdarabnak a világhírű és azóta is utolérhetetlen versenyló - aki 54 futamban indult és mindegyikben győztes lett - csak az egyik, majdnem mellékes szereplője. Jóval inkább az őt körülvevő, szorosan hozzá tartozó emberekről szól. Milyen hatással van a tulajdonos-tenyésztőre, a trénerre, a zsokéra és a lóápoló istállófiúra, továbbá a szépasszony grófnőre az, hogy életükben megjelenik az egyszeri csoda? Hogyan változtatja meg sorsukat az élő legenda? Vajon a korszak, az Osztrák-Magyar Monarchia jellegzetes figurái mennyiben méltóak a szinte hihetetlen változásra, amit a megszokott életükben egy legenda okoz? Ki mire használja, hogyan él vele, vagy fecsérli el a megismételhetetlen lehetőséget az alatt a rövid idő alatt, amíg egy égi tünemény közöttük létezik, hogy aztán sosem térjen vissza?

A világhírű csodaló körüli körtánc egészen a pályafutás végéig, egy utolsó nagy futamig tart. Bár az események részben a versenypályák környékén játszódnak, a futamok izgalmairól, az eredményekről csak a szereplők reakcióiból értesülhetünk. A színpad a személyes konfliktusokra, a jellemek összecsapásaira, az emberi sorsok fordulataira összpontosít. (Bereményi Géza)

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 5., Thália Színház

Stáblista:

Szereplők

Blaskovich Ernő
Zichy Margit grófnő
Festetics gróf
Robert Hesp (angol tréner)
Maggie (Hesp felesége)
Baltazzi (görög bankár)
Cavaliero (a Jockey Club elnöke)
Franzl (lovászfiú)
Lónyay Menyhért
Karolina (Blaskovich maitresse-e)
Madden (zsoké)
Ferenc József császár
Transzportőr és titkár

Hozzászólások

4/10
janderka 2021 jún. 29. - 22:17:58 4/10
Ezek a Tháliás tévéjátékok irtó gyengék. Vagy a rendezők bénák, vagy a színészek darálják csak rutinból, de közepesnek is gyengék ezek az adások.
port_man 2014 máj. 28. - 20:37:39
Elég unalmas. Vetített háttér, kevés díszlet, nem létezõ ló, amire mutogatnak, egy szereplõ, akinek a szövegét alig érteni, hátulról hangos lódobogás, ami elnyomja a színpadi szöveget. Kihagyható.
8/10
doktormacko1 2014 ápr. 06. - 23:11:34 8/10
8 / 10 Ma láttam a darabot , majd holnap értékelem.