Színház

Korpusz

dráma, magyar, 2008.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Bűzös, nyirkos, mocsárvidék. Világvégi sötét hely, ahol a szobrász éjt nappallá téve oltárán dolgozik. Oszló hullák bűze facsarja orrát. Csupán torz mániája élteti, hogy megmintázza a "Fenségest". A gyilkos a legkülönfélébb modelleket gyűjti egybe neki. Már csak a főalak hiányzik - meg is van hozzá a legtisztább ember. A titokzatos eltűnések ügyében vizsgálódó éles eszű nyomozó (tudtán kívül) mindenre fényt derít - mielőtt maga is felkerül az oltárra...

Toepler Zoltán közreműködése garancia a meghökkentésre. Kedvelt eszköze az irónia, és erős szálak fűzik a groteszkhez is. A hiteles ábrázolásmód és a gúnyos kifigurázás - akár önmagával szemben is - szerencsés összhangban van Géczi Zoltán "kegyetlen" színházával, melynek ars poeticája, hogy "hülyéskedni csak komolykodva lehet". Egyetlen biztos pontjuk a bizonytalanság, és a következetlenségek feszes rendszere.

Toepler a Korpusz alapjául szolgáló művével megnyerte a Katona József drámaírói pályázatot. Az akkor még Halotti Póz (Grandginyol) címet viselő darabot a 2007-es Pécsi Országos Színházi Találkozón felolvasó színházként mutatta be a Stúdió "K" társulata - szintén Géczi rendezésében.

A(z) Stúdió "K" Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. február 28., Stúdió "K" Színház

Stáblista:

Hozzászólások