Színház

Kosztolányi Dezső Színház: A kisinyovi rózsa – avagy Manhattan

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„a nagy művészethez is kevesebb kell
majdhogynem semmi
de az valahogy kell
azt valahogy ki kell bírni
azt valahogy ki kellene bírni”
(Tolnai Ottó: Vinkler Madár című festménye alá)

Játszódik a Green Doorban, Palicson, egy Tolnai-felolvasáson, ahol Kosztolányi Dezső (Színház) átbukik, átesik a Tolnai Lexikon kartonfedelén, úszás, úszás… via Chicago...
A kisinyovi rózsa a hetvenéves Tolnai Ottót köszöntő 20. THEALTER fesztivál felkérésére készült, a költő versétől inspirálva. A társulatnak ez volt a harmadik Tolnai-adaptációja a MASZK Egyesülettel együttműködésben.
Az előadás Veszprémben, a debreceni Deszka Fesztiválon és a Bárka Színházban is látható volt Magyarországon, és több díjat is nyert a határon innen (Magyar Színházak XXIII Kisvárdai Fesztiválja, 2011: a NEFMI megosztott díja; Egyéni díj: A kisinyovi rózsa című előadásban nyújtott alakításáért Mészáros Árpád színművésznek) és határon túl (56. Sterija Játékok, 2011: Sterija-díj Mészáros Árpádnak; Legjobb eredeti színpadi zene díja: Mezei Szilárd; A Sterija Játékok Speciális alkotói díja Urbán Andrásnak az előadás komplex művészi megvalósításáért; A Dara Čalenić Alapítvány legjobb fiatal színésznőnek járó díja: Erdély Andreának).

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások