Színház

Kosztolányi-est

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megzenésített Kosztolányi versek, valamint prózai írások a Nyelv és lélek című kötetből

A Keleti István Művészeti Iskola 13.B osztályának vizsgaműsora

Mesterségtanár: Kőváry Katalin

Zene: Bolla Gábor

"A költő ma már agymunkás, vagy szívmunkás."

"Más szóval a költőt a társadalom ma is nagyon "költőien" igyekszik kezelni, bizonyos jól játszott feledékenységgel."

“A nyelv az ember vallomása. Ez különbözteti meg az állatoktól. Leheletével beszél, a légzésével, melyet az ősnépek "lélek"-nek hívtak.”

"Soha nem lehet eléggé bámulni azon, hogy az ember beszél, és a lehelete mozgatta hangszálaival közölni tudja azt, amit gondol és érez. Ez a lehelet maga a lélek, maga a csoda."

"Képzeljenek el oly lelket, akinek ez a lefelé licitáló általánosítás, ez az öncsokító kucorgás nem gyötrelem, hanem kéj."

"Nálunk a nyelvnek csak naiv, nemzeti kultusza volt, valaha régen, a nyelvújítás korában."

"Szerelmet vallani az anyanyelvemen óhajtok, de szakítani idegen nyelven."

Előadják: BOGNÁR GÁBOR, BOLLA GÁBOR, EMŐDI RÉKA, GOMBOS ESZTER, KISS DORINA, SZILÁGYI BARNABÁS, VECSEI DÓRA, VIRÓK ESZTER TÜNDE.

A KIMI egy érettségi utáni iskola, ahol színészképzés zajlik. Vannak színészmesterség-, beszédtechnika-, ének-, és mozgásórák. A sok tantárgy mellett rengeteg új dologgal találkozhatsz, amiről még nem is gondoltad korábban, hogy érdekelhet. Ilyen például a báb! Iskolánkban a bábosok a Kolibri Színházban töltik a gyakorlatukat, de szerepelnek a Budaörsi Latinovits Színházban is és az Örkény Színházban is különböző előadásokban! Mindennapjaink jó hangulatban telnek és nagyon erős közösségek alakulnak ki az iskolán belül!

Hozzászólások