Színház

Kötelezés

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Karaktervilág – Élménynap. 
Élmény alapú interaktív színházi előadás és képzés a hatalomgyakorlás kapcsán elnyomásról, igazságról és lázadásról.

Időutazás az ókor világába, a patriarchális kultúra bölcsőjébe, az ókori világ legismertebb tragédiáján, az Antigonén keresztül.
Minden működésünket a legkönnyebben a forrásánál, a kialakulásánál tudatosíthatjuk és uralhatjuk – a hatalmi területen sincs ez másképp. A nehézség az, hogy nagyon sokszor már nem tudjuk beazonosítani, mi honnan származik. Ez a nap segítséget nyújt visszamenni az ókori Görögországba, a patriarchális irányítás szülőhazájába. Antigoné drámájában felidézhetjük azokat a társadalmat és az egyént formáló erőket, amelyek a mai napig keretet adnak a női-férfi szerepekhez a társadalmi működésünkben. A színház lehetőséget nyújt a lázadó nő: Antigoné, a despota férfi: Kreón és a többi szereplő történetén keresztül újra felidézni az irányítás, követés, elnyomás és lázadás témaköreit és döntési helyzeteit. Az interaktivitás lehetőséget nyújt a történet formálására és az események befolyásolására. Mindenki egy kicsit alkotóvá válhat, és megtalálhatja saját maga hatalmi mintáját a szereplők sorsában. Különböző hatalmi modellek felépítésén keresztül minden résztvevő a saját működését ismerheti meg ezen a területen. Alá-fölé rendelt vagy elnyomott-elnyomó viszonyból utat találhat a mellérendelő viszonyrendszerhez.

Az élménynap 3 szakaszból áll: a bevezető tréning rész felkészítést nyújt a drámában résztvevő karakterek beazonosítására. Személyes szintű eszközöket ad a résztvevők kezébe irányítási és döntéshozási mintáink átformálására.

Hangsúlyos karakterek: Király, Harcos, Bíró, Mágnás, Dolgozó és vérvonal karakterek. Az előadás során közösen bekapcsolódunk a történetbe. A záró tréning rész segít a tapasztalatok értelmezésében, összegzésében és az elért új állapot rögzítésében.

Karakter tréner, Coach: Kalászi Gábor

Stáblista:

Hozzászólások