Színház

Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Magyarországon a becslések szerint közel egy millió alkoholista él, minden tágabb családban akad alkoholbeteg, szinte nincs család, amelyik ne lenne érintett. Bár az alkoholfogyasztás mindennapi jelenség, az alkoholizmus mégis tabutéma a közbeszédben.

A RÉV Színházi Nevelési Társulat új komplex programjában arra teszünk kísérletet, hogy művészeti eszközök segítségével feltörjük ezt a tabut, és lehetőséget adjunk a középiskolások számára, hogy színházi formák és drámás módszerek segítségével közösen gondolkodhassanak az alkoholfogyasztás okairól és következményeiről. A program színházi előadásból, valamint az ahhoz szervesen kapcsolódó drámamunkából áll. Az előadás és a drámamunka tiltások helyett kérdéseket tesz fel, ítélet helyett sok szempontú értelmezést kínál a fiatalok számára. Programunk célja, hogy a résztvevők tanulmányozhassák és mélyebben megérthessék az alkoholfogyasztás személyes és társadalmi vonatkozásait. Az előadás és az interaktív játék középpontjában két fontos kérdést helyeztünk:

Mire használják az emberek az alkoholt?(Az alkoholfogyasztás okai)
Mit tesz az emberrel az alkohol? (Az alkoholfogyasztás rövid-és hosszú távú következményei)

Az interaktív színházi előadás a Kovács család történetét, azon belül is egy fiú (Kovács János) felnövekedésének a stációit követi végig, ahogyan megismerkedik, kapcsolatba kerül az alkohollal, szűkebb és tágabb környezetén belül megtapasztalja az alkoholfogyasztás rítusait. A főszereplő fiú történetén keresztül a résztvevők különböző társas helyzetekben követhetik nyomon a társadalmunkban jelen lévő italozási szokásokat, az alkoholizmussal szembeni előítéleteket és tévhiteket, megfigyelhetik az alkohol okozta személyes és szociális hatások sokféleségét.

A(z) RÉV Színházi és Nevelési Társulat előadása

Stáblista:

Szereplők

Kovács János
Rákóczi Erzsébet (Anya, Eszti, Pincérnő, Fekete tanárnő)
Eszterházy Lajos (Nagyapa, Pöcök, Szabó tanár úr)
Iván (Stolz Péter, Rendőr)
Igor (Apa, Gép)

Alkotók

Hozzászólások