Színház

Közeleg az idő

előadás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Line Knutzon harmincas éveit taposó dán drámaírónővilágsikerre tett szert ezzel a darabjával.
Friss abszurd komédia ez a házastársi kapcsolatok kiüresedéséről, az életidő elkótyavetyéléséről, az ordító, parancsoló jelenről, amely végül az idő elvesztésére irányuló összeesküvésbe fordul.

Rebekka harmincöt éves, a születésnapján játszódik a történet. Vendégek érkeznek, Rebekka volt férje John, és az ő felesége Ingrid, aztán fellép még egy "dinamikus lány", Oda, a háztartási alkalmazott, és végül megérkezik még a kis kompániához Hilbert és Rebekka legkisebb lánya, Knuttebarn, és vele mintha léghuzat jönne be a házba, és egész kicsivel később mintha megnyílna a föld.

Rebekka körül minden úgy alakul, hogy a legkevésbé sem érzékeli aktív részvételét az életében, ezért aztán felelősséget sem vállal semmiért, amibe belekeveredik, vagy amit okoz, magának és a hozzátartozóinak. Rebekka háziasszony, és családanya, de korunk gyermeke is, tehát ezeken kívül még feleség-, szexszimbólum-, és karrier-elvárásoknak is meg kellene felelnie. Az se lenne baj, ha nagyon sok pénzt hozna haza, de mégse ragadná magához a családi fogatban a gyeplőt.
De Rebekka nem ezt csinálja. Annyi a feladat, annyi a választási lehetőség, hogy megtorpan, és toporog egyre egyik szép sudár útra nyíló ajtó elől a másikig, és egyre elmulasztja közben a részvételt az ember saját életében.

A(z) Pécsi Harmadik Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Rebekka (harmincöt éves)
Hilbert (a férje)
John (a volt férje)
Ingrid (John felesége)
Oda (a dinamikus lány)
Knuttebarn (ötvenöt éves)

Hozzászólások