Színház

Kreatív KríziSom

táncelőadás, 1 felvonás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ars poeticam: Gondolatiság, erős folk-organikus világ, aktualitás, színház.

Somogyországban a legkeményebb életű "pásztornemzetség" volt a kanász. A somogyi kanászok természetet ismerő, ősi bölcseletet tudó, kétkezi munkát végző, gyakorlati emberek voltak, a társadalomtól és a materiális világtól függetlenül, szabadon, időtlenül élték szép világukat.
A Kreatív kríziSom című táncelőadásban ezt a természetesen egyszerű, kompromisszumot nem ismerő, bátor attitűdöt állítom példaképpen a mai magyar válságot megélők elé. A táncelőadásban somogyi autentikus néptáncot és az egyéni kortárs mozgásvilágomat fűztem dramaturgiai folyamattá. Egy ívet rajzolva, melyben az elmúlás, megtartás, közösség, egyén problematikáját fejtegetem.
Az élő muzsika és tánc, film, jelmez interakciója, összművészeti jelen idejű innovatív üzenetének kifejezése elengedhetetlen kelléke a Kreatív kríziSom táncelőadásnak. Ha a világ válságban van, mi a teendő? A krízisben hitünk, tartásunk, szuverén gondolataink, kultúránk megőrzése, közösségeink léte, egyéni döntésünkön, akaratunkon, kreatív megoldásunkon áll, vagy bukik. Két út van, a pozitív és negatív pólus: csak rajtunk múlik melyik utat választjuk.

A(z) Nemzeti Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2012. május 14., Nemzeti Táncszínház

Stáblista:

Hozzászólások

Drakeamarth 2012 máj. 25. - 11:01:41
Várjuk az észrevételeket!