Színház

La Kati Compania

táncelőadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A többség számára a flamenco egy szenvedélyes, tüzes táncosnőt, táncost jelent, aki ritmusos kopogásával, hirtelen forgásaival, nagy kifejező erővel és mély érzelmekkel tölti meg a táncát. Ezt a hangulatot a végletes fájdalomról vagy épp örömről szóló dalokkal az énekes tölti meg, melyhez nélkülözhetetlenek a flamenco gitár húrjain felcsendülő vérpezsdítő akkordok. A legtöbb művész úgy nyilatkozik a flamencóról, hogy ez egy életstílus, egy eszköz megérteni és interpretálni a mindennapos létezést. Így élheti át az előadó a közönséggel kiváltságos alkalmakkor a "duende"-t, a varázslatot, a lélek pillanatát.
La Kati flamenco táncművészetét Sevillában kamatoztatta, ott alapította meg együttesét, többek között a többszörös díjat nyert Manuel Alejandro Montero gitárművésszel és David Hornillo flamenco énekessel. Koreográfiáival és előadásaival sikereket ért el Magyarországon és külföldön egyaránt, több itthoni és nemzetközi díj nyertese.
"Az előadás, autentikus flamenco jegyeit őrzi, felvonultatva a flamenco különböző stílusait (alegrías, seguiriyas, tarantos, rondeńa, bulerías stb...) Egyszerre tartalmaz flamenco tánc, táncszínház és koncert elemeket. A nemzetközileg elismert flamenco táncosnő, Inhof Katalin társulatában neves spanyol flamenco zenészek gondoskodnak a felejthetetlen zenei hangulatról. Előadásában történeteinek elmeséléséhez kifinomult összhangban használja az egyenként is nagyon kifejező kortárs és flamenco táncművészetet, mindig ügyelve arra, hogy a tánc-zene-fényjáték ne öncélú legyen, hanem egy nyelvi többletértéket képviseljen." /Antonio Fernandez/

A(z) Pécsi Szabadtéri Játékok - Anna Udvar előadása

Hozzászólások