Színház

La Mancha Lovagja

zenés dráma, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A világirodalom egyik leghányattatottabb sorsú alakja, Cervantes egyetlen kézirattal a kezében zord, sötét, kegyetlen helyen találja magát. A spanyol inkvizíció hamarosan kihallgatja. Megkínozzák, vagy "csak" válaszolnia kell néhány kérdésre? Ki tudja? Az is lehet, hogy máglyán végzi. A titokzatos hely köztörvényes bűnözők gyűjtője. Lehet, hogy meg sem éri a kihallgatást? Kétségbeesett védekezésül furcsa börtönszínházat varázsol, melynek során megelevenedik a kézirat: Don Quijote de La Mancha és hű szolgája, Sancho Panza csodálatos kalandokra csalja magával a gyilkosok, rablók, tolvajok csapatát. A romantikus történet "zenei aláfestése" csupa-csupa örökzöld sláger.
Hadd tegyek rendezőként egy személyes vallomást: Sohasem találkoztam még ilyen izgalmas, felemelően nemes, humorral és szellemmel teli anyaggal."

/Korognai Károly/


"Cervantesben az az ötlet fogant meg, hogy a csirkefogót egy "kóbor lovaggal" helyettesítse. ... Azoknak élete, akik kívül állnak a korlátokon, akik túl vannak a tilos vonalán. De hát Don Quijote is kívül áll valamely korlátokon: a valóság korlátain. Ő is tilosban él: a fantázia tilosában. ... Mi más ez az egész Valóság, mint egy nagy, gonosz Varázslat, amelynek törvényeit nehéz kiismerni, de amellyel reménytelen és hősiesen kell harcolni míg élünk?"

/Babits Mihály: Az európai irodalom története/

A(z) Veszprémi Petőfi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. október 8., Veszprémi Petőfi Színház

Stáblista:

Hozzászólások