Színház

Lélegzetvisszafojtva

tragédia, magyar, 2007.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

...lány és fiú, akik a nyitott ablakon át beszöknek ölelkezni egy villa sötét nappali szobájába...
Fejük felett, az emeleten a szülők...? A villa tulajdonosai...? A mindenki fölött álló láthatatlan hatalom...? Vagy a bennük rejlő félelmek kivetülései várakoznak...?
...és a nappaliban minden muzsikál, minden recseg, minden nyikorog és peng, mintha minden az ölelésüket késleltetné, hogy közben egy futó kalandnak indult kapcsolat egyetlen órájában átélhessenek mindent, ami két összekapcsolt emberrel öreg korukig megtörténik...
S hogy a történet vége halál? egymás kezét fogó békés öregség? szakítás? vagy más, az maradjon az előadás titka.
Az előadásban a rendezés bravúros mozgástervezését és Tóth Tamás zeneszerző briliáns muzsikáját láthatják és hallhatják két rendkívül tehetséges fiatal színész, Hartai Laura és Balázs András tolmácsolásában.

A(z) Főnix Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. január 26., Főnix Színház

Stáblista:

Hozzászólások

2/10
csuribuksi 2009 márc. 06. - 16:39:58 2/10 Előzmény színházkedvelõ
Kedves Színházkedvelõ, nem a másik 2 színházhoz mértem az elõadást,mivel nem a teátrum nagyságával mérjük, hogy egy darab színvonalas-e.
Az említett darab alapból szörnyû, szenvedés volt az egész.
színházkedvelõ 2009 febr. 24. - 23:28:34
Ellent kell mondanom az elõttem szólónak. Jómagam is gyakorta látogatok különbözõ színházi elõadásokat. Véleményem szerint ez a darab izgalmas, élvezetes, sokakhoz szóló; a zene kiválóan illik a darab lelkületéhez, mondanivalójához. Mind a színészi játék, mind pedig a díszlet hozzásegít minket, nézõket ahhoz, hogy részesévé válhassunk a darabnak. Szerintem az elõadás nagyon jó volt.
Egyetlen keresetlen megjegyzés az elõttem szólónak: A Radnóti Színház és a Katona József Színház is más-más adottságokkal rendelkezik; így lehetséges, hogy a Lélegzetvisszafojtva c. elõadás nem azért okozott csalódást mert valóban rossz volt, hanem azért, mert az imént említett színházak (fizikai) adottságaihoz mérte az elvárásokat. Nem szabad azonban elfelejtenünk azt, hogy az RS9 kamaratermében - amely adottságainál fogva sokkal közvetlenebb, atmoszférája sajátos és "emberközeli" - nem "nagyszínpadra" szánt darabok kerülnek bemutatásra.
2/10
csuribuksi 2008 dec. 19. - 09:50:26 2/10
Nagyon gyenge elõadás.
Szerencse, hogy gyakori színházba járó vagyok, így ez a rettenetes elõadás hamar feledésbe merül, mert azóta 5 kiváló darabot láttam a Katonában és Radnótiban..
Még szerencse, hogy a beharangozott 90 helyett csak 70 perces volt, ez is tömény szenvedés. A Fõnix mûhely 2. szörnyû elõadását láttam, így soha többet Fõnix !