Színház

Liza & Me - Gábriel zenés színházi estje

zenés est, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Liza Minnelli is elismerősen nyilatkozott Farkas Gábor Gábrielről a Kabaré konferansziéjának megformálásáról, de nemcsak ez az egyetlen kötődési pont a két művész között.

Gábriel 12 éve a show világának meghatározó alakja, nemzetközileg elismert énekes-konferanszié, színész, de zseniálisan bánik az ecsettel is, tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végezte. Festményein a kabaré-varieté, cirkuszi világ elevenedik meg, de ez nem véletlen, ez az a világ, amelyben a legotthonosabban mozog. Színészi, énekesi kvalitásait is rendszeresen megmutatja: emlékezetes a Kabaré konferansziéjának megformálása, amelyről a Broadway legnagyobb alakjai is elismerően nyilatkoztak, köztük Harold Prince, Liza Minnelli és Peter Howard.
Liza Minnelli főiskolai tanulmányait a párizsi Sorbonne-on kezdte, de meggondolta magát és más művészeti irány felé fordult. Jobban érdekelte a tánc, a színház, a zene. 1963-ban a Broadway-on mutatkozott be, leghíresebb alakításának, az 1972-es Kabaré főszerepének köszönhetően az egész világ megismerte őt - Sally Bowles megformálásáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Egyéb díjait (Golden Globe, Tony, Emmy, BAFTA, David di Donatello, Grammy Living Legend-díj) hosszú lenne felsorolni.
Ezen az orfeumi-színházi estén Gábriel a musicaltörténelem legenergikusabb színésznője, Liza Minnelli, valamint kedvenc szerzőpárosa, Fred Ebb és John Kander előtt tiszteleg.
A dalok eredeti nyelven, élő zenei kíséret mellett szólalnak meg, színházi anekdotákkal fűszerezve, így valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha a Broadway egyik jeles klubjába csöppentünk volna.
Egy kicsit színház, egy kicsit koncert finom vacsora és kellemes italok mellett.

A(z) Orfeum előadása

Hozzászólások