Színház

Lombik projekt 2.5

táncelőadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Lombik projekt kezdeményezést a Budapest Táncszínház hozta létre, azzal a céllal, hogy az együttes fiatal tehetségei lehetőséget kapjanak első koreográfusi szárnypróbálgatásaikra. Az est első részében Fodor Zoltán új darabja látható, amely egy duett Kizökkenve címmel. Ezt követi Lakatos János A Capella című rövid eszmefuttatása a felvett viselkedésről és az esetleges őszinte pillanatokról. Az est zárásaként ismét egy Fodor Zoltán koreográfia látható, a 2005-ös első Lombik projekt keretében bemutatott és azóta számos sikert elért Ismeretlen.

KIZÖKKENVE

Nincs kapcsolat közöttük, mégis hasonlóak. Barátok, mégis ellenségek. Ismerik egymást, mégse tudnak semmit a másikról. Aztán kiderül, mégis eggyek.

A CAPPELLA

Rövid eszmefuttatás a felvett viselkedésről és az esetleges őszinte pillanatokról. Vak engedelmesség, a felfedezés extázisa, a divat bekebelezése és kihányása, meghittség, elesettség, kizökkenés. Az vagy, amit megeszel! A környezet a zene, mi vagyunk a dallam, a kérdés az: Hogy szól a dallam, ha nincs zene? Csak MI, őszintén. fejből. A cappella.
"Megelégedve a sikeres alkalmazkodásommal, vidáman dőltem hátra, majd ijedten dőltem előre a kétségtől, hogy én magam hova tűntem közben?"

ISMERETLEN

Azt mondják, hogy a csalódások erősítik, építik az embert. Nem is tudom. Aki ezt mondja talán még soha nem csalódott. Pedig a csalódás pont úgy az élet része, mint egy pohár víz. A csalódás fáj. Nem épít, nem erősít. Talán egy idő múlva, de akkor már késő. Értelmetlen filozófiai eszmefuttatásokat végezni az élet játékairól, mert meglehet, hogy csak élni kell és meghalni. Egyszerűen. Ismeretlenül.

A(z) Budapest Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2007. február 23., Budapest Táncszínház

Stáblista:

Hozzászólások