Színház

Lucretia meggyalázása

opera, 2 felvonás, angol, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A műértő közönség sok ínyencséget kénytelen nélkülözni, mivel alapvetően kamaraopera játszására alkalmas hely, illetve erre szerveződött állandó társulat nincs Magyarországon.
Az Opera Europe Társulata: öt énekes és tizenhárom zenész, most ideális teret kap az Új Színház színpadán. A magyar közönség ezúttal nemcsak az európai hírű Peter Selwyn karmesterrel ismerkedhet meg, hanem Brian Brady rendezővel és Conor Murphy díszlettervezővel is.
Szerelem, hatalom, hűség történelmi díszletek között: Lucretia (mezzoszoprán), Collatinus (bariton), Tarquinius (basszus) és a - görög tragédiák mintájára alkalmazott - Kórus (egy szoprán és egy tenor által megszemélyesítve)
A rajta elkövetett szörnyű erőszak után a tiszta lelkű Lucretia öngyilkossága események sorát indította el, amely végül a római nemzet megszületéséhez vezetett. Az erőszaktevő etruszk Tarquinius herceg elleni lázadás egyben a római királyság végét is jelentette.
Nem csoda tehát, hogy Lucretia meggyalázásának története Ovidiustól Shakespeare-en át a kortárs alkotókig számtalam művészt ihletett meg.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2001. december 4., Újszínház

Stáblista:

Hozzászólások