Színház

Lulu

előadás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az egyik megtalálta, hazavitte, majd áruba bocsátotta. A másik megvette és sajátos fantáziája szerint felnevelte. A harmadik táncoló babának szerette látni. A negyedik az eszményi feleséget vélte megtalálni személyében. Minden férfi, akivel kapcsolatba került, azon igyekezett, hogy elképzeléseihez idomítsa.
De kicsoda Lulu valójában? Ahhoz, hogy megtalálja önmagát és beteljesíthesse saját végzetét, fel kell nőnie, önálló lénnyé kell válnia. Akkor is, ha odáig holttesteken keresztül vezet az út?
Frank Wedekind először 1894-ben írta meg Lulu, a végzetes vonzerejű nő történetét Pandora szelencéje című drámájában. Ezt a szöveget azután több alkalommal is, újra, meg újra átírta. Az eredeti kézirat, az ős-változat, kis híján száz évvel később került elő. Előadásunk szövegkönyve e változat alapján készült, és Lulu legendás alakjának megfogalmazásában is Wedekind első, eredeti elképzeléséhez tér vissza.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. március 14., Radnóti Színház

Stáblista:

Szereplők

Dr. Franz Schön (főszerkesztő)
Alwa Schön (ennek első házasságából való fia)
Schigolch
Dr. Goll (egészségügyi főtanácsos)
Eduard Schwarz (portréfestő)
Martha Geschwitz grófnő
Rodrogo Quast (a Belle-Union színház artistája)
Dr. Hilti (magándocens)

Hozzászólások

dreamer1 2011 júl. 18. - 13:58:58
Sajnos nem láttam az elõadást,de az Udvaros féle Lulut igen.Az zseniális volt.Itt Kováts adél Geschwitzére lettem volna igazán kíváncsi.Hámori Gabi nem szerette a szerepet elmondása szerint nem is sikerült túl jól.