Színház

Ma itt maradok (Kérész Művek XXIV)

performance, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Artus társulat "Kérész Művek" című performansz-kocsma sorozata havonta látható önálló estjei kötetlen, de izgalmas lehetőségek a találkozásra. Miközben a nézők és művészek egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók szakítják meg, és gazdagítják az estét. Minden alkalommal egy új előadás születik, melyet a résztvevők egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre.

A tradicionális és a kortárs művészet dialógusba lép egymással.

A Kérész Művek júniusi epizódjában a thaiföldi Moradokmai Színházi Társulat, az Artus és a Kompánia Színházi Társulat alkotói közösen rendezik be kocsma-színházukat.
A thaiföldi társulat művészeti vezetője Janaprakal Chandruang. Legismertebb tanítványa Pichet Klunchun, a klasszikus khon tánc legújítóbb szellemiségű művelője, akit nemrég láthattak az érdeklődők a Trafóban Jerome Bel produkciójában.
Janaprakal az előadást megelőző héten egy háromnapos thai tradicionális mozgástréninget tart az Artus Stúdióban. A kohn - thai színpadi összművészet (tánc-zene-dráma) - nem különélő formák megtervezett, szándékos kombinációja, hanem eredendően komplex művészet, s mint ilyen, az ázsiai népek művészetének történetében spontán egységben bontakozott ki a mítoszok hasonlóképpen összetett világából.
Ezen a sűrű napon a tréning tapasztalatai előre nem meghatározott módon hatással lesznek, beépülnek a kortárs összművészeti eseménybe - a Kérész Művek estjébe.

Bezárás előtti utolsó akció az Artus Stúdióban

A kulturális, műfaji határokat felszabadító közös(ségi) est az Artus számára méltó évadzáró esemény kíván lenni. Búcsú az elmúlt alkotói évtől, ami egyben - a hazai támogatási rendszer bizonytalanságaiból következően - a gyárkapuk ideiglenes bezárását is jelenti. Az őszi folytatás lehetőségei ismeretlenek.

Alkotó-előadók: az Artus, a Kompánia Színházi Társulat tagjai és a Moradokmai Színházi Társulat művészei.

Moradokmai: Atit Changtong, Kanjana Karnbua, Janaprakal Chandruang, Jirach Eaimsa-ard, Pobchan Leelasartsuntorn, Pornphan Eaimsa-ard, Punnipa Meejun, Thawirak Wongwai, Woraphot Bangchongruchakun

A(z) Artus előadása

Stáblista:

Hozzászólások