Színház

Macskafogó

zenés komédia, 2 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Annak idején Nepp József elvarázsolta a közönséget a macskák és egerek között zajló örökös, de modernizált gengszterháborújának történetével. Most ismét terítékre kerül a mese, de új felfogásban.
Egyetlen régi sláger sem hangzik majd el az új, készülő musicalben, pedig a fél ország dúdolta annak idején a Macskafogó című egész estés rajzfilm slágereit. A darab zenéje mégis nagy sikernek ígérkezik, hiszen a zeneszerző Szikora Róbert.
(Színes Lap: Ruttka Ildikó)

JÖN, JÖN, JÖN GRABOWSKI!
Ki ő? A nesztelen, szemtelen, szenvtelen hiper-szuper kém, az egér-James Bond, aki mindig célba talál, a macskák réme, a szörnyű "két eszű, négyszemű, a macskajaj, a titkos ügynök, a csúcsok csúcsa, a színtelen, szagtalan, lépte hangtalan, egészen mintaszerű szamuráj,".
A híres rajzfilm immár halhatatlan figurája áttáncolt a színpadra és itt Pécsett kezdi meg - előreláthatólag - sikeres, országos körútját. A történet nagy vonalakban követi a rajzfilm cselekményét, de - lévén, hogy színészek játsszák és nem rajzolt mesefigurák, hangsúlyozottan rólunk, esendő, csetlő botló, kényszerhelyzetben hősies, nyugodt körülmények között kicsit lusta, kicsit falánk, ha lehet konfliktusokat kerülő emberekről szól a musical. Vannak benne filmekből jól ismert üldözési jelenetek, árulók és mindvégig kitartók, az ellenségeskedést nem ismerő macska- és egérgyerekek, és persze szerelem, olyan mély mint lehetett Rómeó és Júliáé.
A zene szerzője a mindenki által ismert Szikora Róbert, aki szakítva a musical-szerzők vaskalapos gondolkodásmódjával, a lehető legfrissebb, legmaibb zenét komponálta a történetet illusztrálandó. Szinte valamennyi szám slágergyanús.
Hogy kik nézzék meg? Elsősorban a fiatalok, idősek, gyerekek és felnőttek, egyszóval mindenki, hiszen valamennyi korosztály számára izgalmas és érdekes a sokrétű történet...

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 8., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások