Színház

Magenta II.

táncelőadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az alkotás, a közös játék, a hangzás és mozdulat társulásának, társításának boszorkány-konyhájába kukkanthattunk be"... "Irányított improvizációt látunk, s jól tudjuk, nagyon nem mindegy, ki improvizál." (Halász Tamás)

1. Farkas Zoltán Batyu - Sipos Mihály: Kettős - bemutató
2. Horváth Csaba Csirke - Dresch Mihály: Flamingó
3. Kovács Gerzson Péter - Szelevényi Ákos: Hic et nunc - bemutató

A magenta keverék szín, a színskála két végén elhelyezkedő vörös és kék egyesülése által jön létre, hordozza mindkettőt és új minőséget alkot.
A néptánc és a kortárs tánc a tánctörténeti, a népzene és a kortárs zene a zenetörténeti skála végpontjai. Az est táncosai és zenészei, akikkel a tavalyi évadnyitó Magentában is együtt dolgoztunk, ezen látszólagos, a kulturális kánonok által szembeállított ellenpólusok egyesítése által hoznak létre új, aktuális minőséget, magyar kortárs táncot, zenét.
Az IDŐBEN - 20 éves a TranzDanz eseménysorozat záró rendezvényén - Batyu kivételével, akivel viszont művészi közösséget vállalok - a TranzDanz hajdani produkcióinak szereplői lépnek fel. Mindannyian a saját útjukat járják, meghatározó, karakteres alkotói a mai magyar kortárs előadóművészetnek. Közös bennük a művészi elhivatottság és a magyar kultúra iránti elkötelezettség, a rész és az egész egyidejű vizsgálata, a személyes út vállalása, mindazok az értékek, amelyek a TranzDanz elmúlt 20 évét meghatározták.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. szeptember 30., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások