Színház

Mamma Mia

musical, 2007.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ha azt mondom fergeteges, talán elcsépeltnek hangzik, mert ugyebár mindenre ezt mondjuk, ami iránt fel szeretnénk kelteni az érdeklődést. Így aztán - bár szívem szerint azt mondanám fergeteges - inkább azt mondom: óriási hiba lenne kihagyni! Egy zenés színdarab, amelyet a londoni színházi közönség szinte az elejétől a végéig "standing ovation"-nel jutalmazott. A sztori roppant egyszerű: van benne 1 anya, 1 húszéves leánygyermek és 3 lehetséges apa. A helyszín valamelyik görög sziget, ahol a lány éppen az esküvőjére készülődik, eközben úgy gondolja itt az ideje, hogy apjának homályba vesző személyére fény derüljön, azaz tisztázza végre, hogy vajon azon 3 férfiember közül, akik kb. 20 éve a szigetre látogattak, melyikük az ő édesapja. Meghívja tehát mindhármat az esküvői ceremóniára. Hogy mit keres a darab címében az ABBA együttes egyik híres slágere...? Nos, a darab elejétől végéig ABBA slágerekre épül. Mindegyik szituációnak megvan a maga ABBA zenéje. Hihetetlenül hangulatos, pörgős musical kerekedik a könnyed, napfényes történet és az ABBA slágerek párosításából.
1999-es premierje óta Észak-Amerika, Ausztrália, Európa, Ázsia területén immáron több mint 27 millióan látták a MAMMA MIA-t. A Broadway-n idén októberben volt öt éve, hogy a musicalt folyamatosan játsszák, eddig 2000 előadást élt meg, amivel maga mögött hagyta a mindezidáig legnépszerűbb Broadway-darabokat: A muzsika hangjait illetve a Funny Girl-t. Ez már csak azért is nagy szenzáció, mert 250 dolláros jegyek is kaphatók. Las Vegasban máig 1470 előadás volt. A fentiek mellett a következő országokban illetve városokban ment a darab hatalmas sikerrel: London (West End), Kanada, Ausztrália, Dél-Korea, Spanyolország, Németország, Hollandia, Dánia, Svédoszág.

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

3/10
baz00kahu 2009 ápr. 11. - 08:18:50 3/10
2009.április 10.(Papp László SPORTARÉNA)
Az ABBA zenéje egészen kiváló a maga mûfajában. Interpretálva kissé vicces volt. Az eredeti Gina Lollobrigitta általi 1960-as évekbeli történet mára már kissé unalmas, egyhangú, silány, érdektelen....stb.
Az elkészített hálivúdi film a szereposztás miatt volt inkább "sikeres", nem beszélve a meglovagolt retroõrölet hullámait.
NODE EZ A MUSICAL....
NODE EZ A HELYSZÍNVÁLASZTÁS....
NODE EZ A JEGYÁR.....
K R I T I K Á N A L U L I
Igazán sajnálom szegény elõadómûvészeket, hogy ilyen hosszú idõn át ezzel a sz*rral kell kelniük, és lefeküdniük. Játékuk, és hangjuk alapján egyik másik színmûvész sokkal többre hivatott.
LillyKra 2007 dec. 11. - 20:49:59 Előzmény kessy6
Nagyon köszi!
kessy6 2007 nov. 29. - 17:56:24
Ez volt az international tour szereposztasa,azt hiszem csutortokon is ok voltak:
(En is ezt lattam,Donna szerepe biztos,mert azt megjegyeztem!)

Donna Sheridan CAROLANNE WEIDLE
Sophie Sheridan KATIE BRAYBEN
Ali HELEN SIVETER
Lisa KELLIE RYAN
Tanya JOAN WALKER
Rosie MORAG SILLER
Sky CRAIG ADAMS
Pepper GREGG LOWE
Eddie ALEX JESSOP
Harry Bright TIM ENGLISH
Bill Austin JEFFREY HARMER
Sam Carmichael CAMERON BLAKELY
Father Alexandrios ANTONY REED
LillyKra 2007 nov. 28. - 17:56:58
szóval rá gondoltam
LillyKra 2007 nov. 28. - 17:54:23
a csütörtöki elõadásban ki játsszotta Sophia szerepét???de egyébként halál jó volt az egész dolog
kessy6 2007 nov. 13. - 21:39:33
Donna szerepeben Carolanne Weidle...
kessy6 2007 nov. 13. - 21:33:32
Elkepesztoen,fergetegesen jo!!!!!!!!!!!!
Egyik legjobb musical (ha nem a legjobb),amit valaha lattam!!!!!!!!!