Színház

Mandragóra

vígjáték, magyar, 2008.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Vérbő reneszánsz komédia, a test ördögéről és a morálról, és hogy ez a kettő összeegyeztethető-e. (Nem.) A szeretnivaló ifjú némileg kifogásolható eszközökkel elcsábít egy tisztességes asszonyt, kimondottan aljas módon rászedi a férjet, és láss csodát, mi mégis neki drukkolunk, mert hát lehet-e nemesebb dolog a földön, mint az érzékiség? Drukkolhatnánk-e másnak, mint a vágy beteljesedésének? Csak az a fránya mandragóra-ügylet ne volna...

A(z) Szegedi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. október 3., Szegedi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Karolka 2008 okt. 05. - 21:20:55 Előzmény zcsm
köszi, kielégítõ választ kaptam! :)
zcsm 2008 okt. 04. - 15:56:13
folytatás.....

Sallai Nóra és Barnák László a szerepüket ugyan megoldották, de mindkettõjük játékán valami görcsösséget véltem felfedezni. Végül, de nem utolsó sorban KIRÁLY LEVENTE, aki teljesen atyai módon játszott a "gyerekek" között, a már tõle megszokott szeretetreméltó játékával.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a humort életbölcsességekkel megtûzdelve, menjen el és nézze meg a Mandragórát. Jól fog mulatni!
zcsm 2008 okt. 04. - 15:48:49
Tegnap láttam a bemutatót. Nagyon tetszett az elõadás, bár dramaturgiailag egy szösszenetnyit néha "leült" a darab, no de ezt azonnal kompenzálta a kiváló sztárszínész, Kõszegi Ákos, aki félelmetesen, fondorlatosan és pajzánul tekergõzõtt a színpadon, mintegy betöltve az egész ûrt. A figura egy édes kis csaló figurája, aki maga is csalódik a végén. Gyönyörûen, árnyaltan játszik, vérprofi a pasi. Fekete Gizi játéka lenyûgözõ!!! Csúcsprofin játszik és annyira élethû, hogy a nézõ szinte azt gondolhatná, hogy neki szól le a színpadról. Hiszek neki! Fõhõsünk - akit Horváth Illés alakít - játéka is kiváló, bár a nagy vehemens érzésekrõl nem eléggé gyõzött meg. De ezt betudom annak, hogy új fiú a színháznál, még szokni kell a környezetet és a munkatársakat. Az 5-ik elõadásnál már sínen lesznek nála a dolgok. Szilágyi Annamary "néma" játéka nagyon nagyon tetszett. "Némán" játszani ehhez igazi profi tudás kell. Hát ez megvan neki. Mimikáját a 30-ik sorban is lehetett észlelni. Hûen érzékeltette a gondolatait. Juan szerepében Savanyú Gergõ helyett (aki balesetet szenvedett) egy színitanodás ifjút láttunk, és mondhatom hogy nem lógott ki a sorból. Precízen hajtotta végre a szerepjátékot és testestõl-lelkestõl játszott.
Karolka 2008 szept. 30. - 23:03:11
Nem látta még senki?? Kéne már egy jó vígjátékot nézni színházba...