Színház

Mario és a varázsló

előadás, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Önnek szabadságába áll azt akarni, amit akar. Létezik ugyanis szabadság, igen, és létezik akarat is. De nem akarhatja a saját szabadságát, mert az vagy van, vagy nincs. Akarni csak valami pozitívet lehet, valami célra irányulót. Önnek megvan a szabadsága, hogy részt vegyen a játékban vagy sem; de ha már részt vesz benne, nem az Ön szabadságának a törvényei érvényesek. Önre, hanem az én szabadságom törvényei, és úgy fog cselekedni, ahogy én akarom. Hiszen ha Ön szabad és még akarata is van hozzá, nem számíthat, hogy a feltételeket én diktálom. Ön már rég itthagyta volna az előadást, ha nem azt kapná, amit akar. Így csak azt teszi majd, amit akar; amit tőlem akar, hogy akarjak Ön helyett, pontosabban Önnel együtt, a legtökéletesebb egyetértésben.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Cullangka 2009 szept. 08. - 20:04:07 Előzmény sonka
én ezt nem mondtam:D shakespeare ne vesszen, mert õ olyat írt ami még 1000 év múlva is gyönyörû lesz, mert olyan témák amit mindenki megért! de ez nem olyan!
sonka 2009 szept. 07. - 20:21:29
Akkor görög drámákat sem kellene elõadni. Mi több: vesszen Shakespeare! Az meg már milyen avítt. 16-17. század. Fuj. :-)
Cullangka 2009 szept. 07. - 15:59:56
a darabot nem szólóm le mert az lehet, hogy élvezhetõen van megcsinálca... és én is értem mirõl szól a mû, de sztem ma már nem érvényes hogy itáliában milyen diktatúra volt, és hogyan befolyásolták az embereket! valamilyen szinten a mondanivalóval lehet egyesûlni de nem ilyen száraz és semmilyen tartalommal!
sonka 2009 szept. 06. - 23:08:11 Előzmény Cullangka
Mivel s Színmûvészeti Egyetemisták adják elõ így valami értelme lehet a fiatalabb korosztály felé is. Nem? Pedig õk is néhány évvel ezelõtt olvasták, de õk valószínûleg más véleménnyel vannak a darabról.
Cullangka 2009 szept. 06. - 17:54:05
sztem magának a mûnek semmi értelme, lehet h a 1900as évek elején volt jelentõsége de nem tudom h most miért kötelezõ ovlasmány! csak azért mert 100 éve írták? a mai köynveket meg lenézik, azokat is csak majd akkor fogják értékelni ha már eltelt pár100 év...