Színház

Markéta STRÁNSKÁ (CZ) FLY!

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan bírkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel?”

Alátámasztásunk csökkenése mennyiben befolyásolja a fizikális és mentális stabilitásunkat? Milyen az, amikor elérjük határainkat? Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan birkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel?

FLY! – Markéta Stránská, koreográfus, előadó és fizikoterapeuta táncszólója.
Alátámasztásunk csökkenése mennyiben befolyásolja a fizikális és mentális stabilitásunkat? Milyen az, amikor elérjük határainkat? Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan birkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel? Hogy feladjuk előítéleteinket?
Markéta Stránská, táncos, koreográfus és fizikoterapeuta táncszólója rávilágít arra, hogy minden eltérés gazdagító lehetőségeket, fizikálisan és mentálisan is új útvonalakat kínál. Minden gát lehetőség saját kreativitásunk, játékosságunk és képzeletünk felébresztésére. A FLY! fizikai élettapasztalat egy lábbal, egy protézissel és két mankóval.
http://www.tanecnizona.cz/index.php/recenze/item/820- let-marketo

Markéta Stránská prágai koreográfus, előadó és fizikoterapeuta.
2012 óta aktív részese a cseh kortárstánc-szcénának workshopok, táncórák résztvevőjeként, vagy előadóként.
2015-ben előadóként részt vett a VerTeDance (CZ) Absent (Chybění) című projektjében, amelynek koreográfusa Jaro Viňarský (SK).
A 2016/2017-es évadban a Cseh Táncplatform keretén belül részt vett az „Audience Jury” Be SpectActive projektben.
FLY! című szólójának elkészítése során Prágában részt vett a SE.S.TA. által kínált rezidencián, mentora Jean Gaudin (FR) volt. 2018 nyarán a Korespondance fesztivál keretein belül részt vett a FILLIMIT elnevezésű, fiatal koreográfusoknak szánt, nemzetközi platformon és Londonban a Candoco társulat nemzetközi nyári műhelyén.
2018 szeptemberében a FLY! című munkával koreográfusként is debütált, s az előadást számos alkalommal játszotta a Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Franciaországban. Jelenleg egy új alkotáson dolgozik a 2019/2020-as évad számára, amelyben partnere a francia koreográfus, táncos, tanár és filmes Jean Gaudin.

Koreográfus/Előadó: Markéta Stránská
Fényterv: Zuzana Režná/ Zuzana Bottová
Zene: Jan Kratochvíl
Színpadkép/Jelmez: Monika Urbášková
Mentor: Lucia Kašiarová, Jean Gaudin
Fotó: Vas Péter, KNI
Produkciós menedzser: Andrea Švandová/ Markéta Stránská

 

Hozzászólások