Színház

Marlene (angol nyelven)

színmű, angol, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Attraktív, provokatív, groteszk. Korlátlan és határtalan. Ezek a jelzők illenek leginkább a Londonban élő és dolgozó Magyar Éva Marlene című zenés-táncos
előadására.

Magyar Éva közel 10 éve él Londonban. Többször játszott a National Theatre-ben, de dolgozott sok más társulattal is színészkent, koreográfusként Angliában és az Egyesült Államokban. Magyarországon a főiskola elvégzése után Kaposváron játszott, majd saját társulatát, a Sámán Színházat vezette. A Marlene című produkció a színésznő elmúlt 10 évének tapasztalatait sűríti egy fájdalmasan őszinte és felemelő előadásba.

A történet Marlene Dietrichtől, a múlt század húszas éveitől elindulva érkezik meg a mába, egy másik nő személyéhez. A két végpont közötti izgalmas utat sok zenével, tánccal és szöveggel mutatja be Magyar Éva.

Valahol egy nagyváros éjszakai bárjában hajnal felé lép fel "Marlene", az imitátor. Olyan dolgokról beszél, mint gyávaság, megalkuvás, árulás, fegyelem és elegancia. Elmondja, milyen emigránsként élni egy nőnek, egy művésznek és arra kér, hogy bátrak legyünk. Egy este neccharisnyákkal és cigarettafüsttel, szépséggel, iróniával, megbánással és szép reményekkel.

A(z) Katona József Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások