Színház

Matthias Romir (DE): Schwarz

újcirkusz, 50 perc, 12 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás olyan, mint a jó kávé - keserű, mint az élet; fekete, mint a jövő; mégis valahogy furcsán élvezetes. "Schwarz" Matthias Romir "Schwarzclown" című Kunstfigurája keserédes tanulmány egy bohócról, aki a szakadék szélén áll.

Az expresszív zsonglőrködés találkozik a depresszív bohózattal és a naiv maszkjátékkal. A "Schwarz" furcsa ötletek és erős érzelmek záloga; egy olyan előadás, amely a bőrünk alá hatol. De mindenekelőtt halálosan vicces.

A görkorcsolyás furcsa figura kezében a héliumos léggömb légies könnyedsége groteszk hangot üt meg. A birtoklás buktatóival való játékos küzdelemből hamarosan egy egyszerre megható és mulatságos történet bontakozik ki a megalkuvás nélküli szerelemről. A kudarc művészete logikus végkifejletre jut.

Matthias Romir az európai zsonglőr-zenei fesztiválokon nőtt fel, ahol már 13 éves korában felfedezte a fellépések iránti szenvedélyét. A szenvedélyes autodidakta művész a bohózat és a tárgyszínház határán mozgó, zenés, elbeszélő zsonglőrstílusáról, valamint furcsa karaktereiről és mélyreható fekete komédiáiról ismert. A színházakban és utcai fesztiválokon végzett szólómunkái mellett turnézott többek között a Tiger Lillies' Freakshow-val és a Circus Quantenschaummal.

Szerző és előadó Matthias Romir
Jelmez: Anna Kemp

Hozzászólások