Színház

Médeia

előadás, 2023.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

’Az összes gondolkodó, érző lény között
Legeslegnyomorultabbak mi, nők vagyunk.’

Mitől izgalmas a Médeia történet most? Kicsoda Médeia? Ki ez a nő? Kegyetlen gyilkos vagy egy elképesztően okos, a férfi uralta világban kiválóan eligazodó asszony? Az erős nő archetípusa. De mi az erő? A Média név jelentése: férfiasság. A férfi hősök útját járatja vele a szerző, kinek sajátja az emberismeret, a mágia, a nyers őszinteség és a női és férfi szerepekben történő tökéletes eligazodás. Médeia ’játszik’, egy tökéletes bosszútervet hajt végre vagy percről – percre dönt? Iaszón a feleségét eláruló vagy csak egy életét új alapokra helyező, az erős nő fogságából szabadulni akaró férfi, antihős? A hős, aki megszerezte az aranygyapjút Peliasznak, végrehajtotta a lehetetlen küldetést, 
természetesen, Médeia nélkülözhetetlen segítségével. Szerette valaha Médeiát vagy csak elfogadta a nő rajongását és élvezte az ezzel járó dicsőséget és hatalmat?

Ez az előadás nem szokványos módon közelít az ismert történethez, új kérdéseket generál a nézőkben és a játszókban is. Irányokat ad és mérhetetlen női erőt közvetít. Az előadás rítus és beavatás.

A(z) Pinceszínház előadása

Bemutató időpontja:

2023. március 31., Pinceszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Rángid 2023 ápr. 01. - 21:25:55 10/10
Rendkívül izgalmas előadás, egy pillanatra sem lanyhul a figyelem.
10/10
Máramár999 2023 ápr. 01. - 21:14:39 10/10
Nagyon, nagyon jó előadás!