Színház

Menni vagy maradni?

táncelőadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Levegőszínházi játék a kivándorlásról, elindulásról, maradásról. Lélegzetelállító tánc-cirkusz-színházi produkció egy tíz méter magas vasszerkezeten.

Magyarországon mindenki számára érezhető és aktuális, a közéletben folyamatosan napirenden lévő társadalmi probléma: a Menni vagy maradni? kérdése. A befogadó országok statisztikáiból már tudjuk, hogy a kivándorló magyarok száma évről-évre növekszik. Azonban nem ismerjük a kivándorlók személyes történeteit, sem a döntés mögött meghúzódó okokat és motivációkat. Egy elgondolkodtató, ám humoros, sokrétű előadással próbálunk választ találni a kérdésekre.

A darab egy különleges díszlet tulajdonságaira és a szereplők egyéni képességeire épít. A színpad az elmúlt rendszer egy klasszikus darabja, egy régi Skoda, valamint egy lakókocsiból magasló torony. Ez a torony egy összetett térszerkezetet generáló architektúra, amely hol határozott, hol határozatlan falakkal, térelválasztásokkal, áttörésekkel tűzdelt. A szerkezeten a színpad vízszintes világához kötött mozgások olvadnak eggyé a színházi kifejezésmóddal.

A(z) offline: ontheater előadása

Stáblista:

Hozzászólások