Színház

Minden nagyon jó lesz

előadás, 90 perc, 2020., 15 éves kortól

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Születésnap egy részben.

Zach Braff komédiája az életben elkövetett hibákról, gyökerekről és útkeresésről, reményről és társakról mesél szellemesen és életszerűen. A New Jersey-i Long Island Beachen a 35 éves Charlie élete mélypontján van. Az Isten háta mögött akarja befejezni az életét, ám egy véletlenül felbukkanó angol ingatlanügynök, a helyi tűzoltóparancsnok és egy New York-i lány hatására kénytelen félbehagyni tervének megvalósítását. A négy egyedülálló ember hirtelen összezárva találja magát ebben a nyaralóban, ahol a hangulat nem éppen felhőtlen, a társas magány azonban nem várt kapcsolatokat és felfedezéseket teremt. A gazdagon megfestett karakterek szellemessége a bennük rejlő félelmekkel és nárcizmusukkal társul, s mindebből könnyen pergő, eredeti és okos helyzetek és párbeszédek születnek: a vádló önvizsgálat és a fekete humor egyedi pillanatai.

„Az egyik nap, ahogy nézek ki a fejemből, két hangyára leszek figyelmes a radar előtt. Egy müzlidarabért folytattak harcot, amit reggelire ettem. A legfurcsább dolog volt életemben. Mintha önkívületi állapotba kerültem volna. Csak azt a két kis rovart láttam, amelyek valami számukra nagyon fontos dologért küzdenek, a túlélésükért mindent föláldozva. Persze ők nem az én szemszögemből látták. De nekem teljesen világos volt, hogy az a morzsácska müzli nem jelent a világon semmit se. És akkor eszembe jutott, hogy ha van Isten, valószínűleg pontosan ugyanígy érez, amikor énrám tekint. Valószínűleg jól fel is húzza magát, ahogy látja, ahogy küzdök magammal a semmiért. És akkor, életemben első alkalommal, valami furcsa kapcsolatot éreztem Istennel. És arra gondoltam, imádkoznom kellene. Úgyhogy becsuktam a szememet és imádkoztam. Imát mondtam neki azért, hogy segítsen észrevennem: éppen olyan nevetséges vagyok, mint a két buta hangya.”

A szerzőt a magyar közönség filmszínészként, illetve a Dokik (Scrubs) című tévésorozat főszerepében, J. D.-ként, és egyes epizódok rendezőjeként ismerhette meg. Zach Braff azonban filmrendezőként, Grammy-díjas zenei producerként és íróként is aktív, Magyarországon a Minden nagyon jó lesz című darabjával debütál színpadi szerzőként.

 

A(z) Kultúrbrigád és Átrium előadása

Bemutató időpontja:

2020. február 22., Kultúrbrigád és Átrium

Stáblista:

Szereplők

Charlie, 35 éves, születésnapja van
Myron, tűzoltó
Emma, ingatlanügynök
Kim, énekesnő

Alkotók

Hozzászólások

10/10
6msha 2020 márc. 08. - 00:55:01 10/10
Nagyon szellemes, szomorúan fájdalmas, sírva nevetős. Elég sokrétű dolog, nagyon sajátos humorral, nekem nagyon-nagyon-nagyon bejött!
1/10
kiskiss 2020 febr. 23. - 23:08:18 1/10
Ennek a darabnak kétszer örültem. Amikor megvettem rá a jegyeket, és amikor az előadásnak vége lett. Imádom az Átriumot, de ez nagyon kevés volt. A színészek, akik közül Brasch Bence és Parti Nóra elég jók, itt nem tudtak meggyőzni az ég világon semmiről. Talán nem is akartak, mert gondolom, nem erre voltak instruálva. Sem a színpadkép, sem a jelmezek, sem a hangulat nem tetszett. Zavaros, balatoni nyaralót idéző berendezés, egyáltalán nem a Long Island-i luxusnyaraló képe... (régi tévé a nyaralóban most, miközben laptop az iskolában régen... ). Hogy Parti Nórából miért kellett öregasszonyt csinálni, ez meg rejtély... Érzelem- és hangulatmentes, ívtelen és dinamikát nélkülöző megvalósítása egy egyébként sem nagy durranás novellának, de erről az a véleményem, h egy jó rendező egy rossz anyagot is át tud formálni. Spáh Dávid nem. Sajnos-sajnos. Annyira akartam pedig , h jó legyen, hogy pozitív, életigenlő legyen, de nem lett. Arra még mindig marad Az Őrült Nők ketrece ugyanitt, és az Életrevalók a tévében.
1/10
mandarinarece 2020 febr. 23. - 22:10:05 1/10
Életemben ilyen rossz darabot nem láttam. Pocsék forditas az angol eredetiből. Unalmas, ripacs, kínos.