Színház

Monte Cristo grófja

musical, magyar, 2011.

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet - és egyben birtokosa egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben - de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?
Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély - minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

Bemutató időpontja:

2011. október 7.,

Stáblista:

Szereplők

Dumas (a szerző)
Edmond Dantes (Monte Cristo grófja)
Ifjú Edmond Dantes
Mercedes
Fernand (később Morcerf grófja)
Faria Abbé
Albert (Mercedes fia)
Börtönőr

Alkotók

Hozzászólások

Doradics 2013 máj. 17. - 23:05:23 Előzmény Ada1985
Ilyet még sose láttam! Ezt még sokszor megakarom nézni! Az egyélet-többhalál érzés nagyon "átjött". És Szomor György hangja...!!! Azóta is rendszeresen hallgatjuk a CD-t. És természetesen Gubik Petra és Gulyás Attila is csodálatos volt, mint mindig.
1/10
Ada1985 2012 márc. 09. - 14:37:24 1/10
Ilyet még sose láttam, többé remélem nem is fogok! Katasztrofális!
farkaskitty 2011 dec. 19. - 11:22:06
Hello, sziasztok! Engem nagyon érdekel az elõadás, nagy Monte Cristo rajongó vagyok, egyet szeretnék kérdezni: Elárulja nekem valaki, hogy a gróf összejön-e Haydée-val az regény szerint vagy nem? Lécci mondjátok el, nagyon fontos nekem! Választ elõre is köszönöm
mulao 2011 dec. 10. - 08:36:40
A megjelent CD-t hol lehet megvenni? Boltokban is lehet, vagy csak neten és a színházban? Csak ritkán érdekelnek Cd-k (és ritkán veszek), de ez most felkeltette a kíváncsiságomat.