Színház

Nálatok is esik?

előadás, 120 perc, 18 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Felnőtt szobaszínházi előadás, drámás foglalkozással - a KB35 Színházi Nevelési Társulat és a Trainingspot Társulat Koprodukciója.

Az előadás célja: A kapcsolatok határainak, valamint a felelősség és alkalmasság kérdéskörének körüljárása, a gyermekvállalás és biológiai apaság témakörén keresztül.

„Petya – És? Hogy tervezitek? Az örökbefogadás…
Luca – Kábé reménytelen is lenne.
Petya – Akkor? Mesterséges megtermékenyítés?... Mi van?
Luca – Az van, hogy a segítségedre van szükségünk.
Petya – Ezt most nem értem.
Luca – De. Szerintem érted…”

A KB35 Színházi Nevelési Társulat és a Trainingspot Társulat közös előadása olyan témát dolgozott fel, mely a közbeszédben sarkos, végletes véleményalkotás terepének számít. A családalapítás kérdéskörével kapcsolatban a társulat alkotói elsősorban a téma morális és etikai aspektusait állították a középpontba, az egyéni felelősségvállalás szintjén maradva, ugyanakkor a téma szociális és társadalmi vonatkozásait sem mellőzve. A valós eseményen alapuló fiktív történet cselekménye szerint adott egy férfi és egy nő, Luca és Petya. Kollegák, hiszen egy független szabadúszó társulat színészei mindketten. Nem kizárólag kollegák, miután hosszú évek óta, tartós és mély barátságot ápolnak. Nem csupán barátok, mert az egyik fél részéről múltban lezáratlan plátói szerelem árnyéka vetül a kapcsolatra. És nem csupán a múlt kísért, mert az egyik fél olyan kéréssel fordul a másikhoz, mely meghaladja talán az összes kapcsolati státuszt mellyel eddig dolguk volt, jelentőségében és jellegében egyaránt… Mi fér bele egy baráti kapcsolatba? Honnan tudhatja az egyén, hogy felkészült a szülői szerepre? Mik lehetnek a szempontok egy potenciális biológiai apa kiválasztásakor? Mennyire determinálja az egyének közti kapcsolatokat a nemi hovatartozás vagy a szexuális orientáció?

Moderátor: Manyasz Erika / Kovács Zoltán

Stáblista:

Hozzászólások