Színház

Napraforgó

előadás, magyar, 2016.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Ez egy vidéki kisvárosban játszódó történet, ami az iskola, a templom és a belvárosi pláza vonalán mozog. Ha létezik polgári dráma, akkor ez amolyan kispolgári darab. Egy fiatal pár, egy nem működő házasság, egy ház, amelyet el fognak veszíteni és egy elhatalmasodó betegség. A szőnyeg alá söpört kudarcok, ki nem mondott vádak, elfojtott indulatok mérgezik az otthon légkörét. Az egymástól elhidegült pár a problémáktól kábultan éli mindennapjait, amit egy tíz éves gyermek éberen figyel.

A történet felnőtt szereplői beteljesületlen vágyakat vonszolnak magukkal nyugtalan életük során, megoldások helyett átváltoztatják személyiségüket, van, aki furcsa betegségeket produkál, hogy érthetetlen tünetek mögé rejtőzzön el a világ és önmaga elől.

A Napraforgó című előadás egy kortünetre fókuszál, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.

A(z) FÜGE Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2016. február 11., FÜGE Produkció

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
kecsup 2019 nov. 27. - 22:41:58 9/10
Szerintem ez egy nagyon korrekt kis darab volt, és nagyon jól működött, bár én más végkifejletben reménykedtem. De az élet már csak ilyen, mint a darab. :)